Domácí mléčná rýže s rozinkami a vanilkou

Mléčná rýže, který zvládnete v pohodlí domova a bude ještě lepší, než kdybyste ji koupili. Má jemně krémovou strukturu, lehkou vůni vanilky a můžete k ní přidat cokoli, po čem vaše srdce zatouží. Skvělá je například se skořicí a kokosovými lupínky. 🙂
  • Čas přípravy: 50 minut
  • Porce: 2

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3/4 hrnku nevařené rýže
  • 2 hrnky mléka
  • 1/3 hrnku krupicového cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 2/3 hrnku rozinek (volitelné)
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • zdobení: skořice, kakao, kokosové lupínky…

Postup

1

Přiveďte k varu 1 1/2 hrnku vody a přisypte rýži. Snižte plamen, zakryjte poklicí a nechte 20 minut vařit.

2

V rendlíku smíchejte uvařenou rýži, 1 1/2 hrnku mléka, cukr a sůl. Vařte na mírném ohni dokud směs nezhoustne, přibližně 15 až 20 minut.

3

Poté vmíchejte zbývající mléko, rozšlehané vejce a rozinky. Vařte 2 minuty za stálého míchání.

4

Sundejte z plotny a vmíchejte vanilku a máslo. Ihned podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnný toastový chléb

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

Zapečené žampiony plněné čočkovo-masovou směsí

Snadné brokolicové placičky s čedarem hotové za půl hodiny

Hurmašice plněné vlašskými ořechy a čokoládou

Kynuté čokoládovo – třešňové muffiny se skořicovou drobenkou

Video: Luxusní roláda ze zapečených brambor s italskou a ricottovo-špenátovou náplní

Domácí dresink z modrého sýra a zakysané smetany

Vláčná ovocná buchta

Letní slaninovo-cuketové bramboráky

Čočková polévka z pomalého hrnce

Domácí mini kremrole s vanilkovým krémem