Domácí kávová zmrzlina se špetkou kakaa

Osvěží vás v parných letních dnech a chutná lépe, než kupovaná – na této totiž nemusíte ingrediencemi vůbec šetřit. 🙂 Můžete si ji udělat méně sladkou, více kávovou, nebo naopak více kakaovou.
  • Doba přípravy: 30 minut + čas na chlazení
  • Porce: menší chlebíčková forma

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky smetany ke šlehání
  • 6 lžíce instantní kávy
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

1

Do rendlíku nalijte hrnek smetany a přisypte kávu, kakao a cukr. Zahřívejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.

2

Odstraňte z plotny a nechte zchladnout. Poté přilijte druhý hrnek smetany, vanilku a vložte do lednice vychladit.

3

Nalijte směs do stroje na zmrzlinu a připravte do instrukcí. Lehce namraženou zmrzlinu poté vložte do vhodné nádoby a nechte v mrazáku zcela zatuhnout.

4

Pokud nemáte stroj na zmrzlinu, nalijte směs rovnou do nádoby, vložte do mrazáku a jednou za půl hodiny směs promíchejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát s jahodami, okurkou a semínky

Teplý brokolicovy salát

Květákové placičky

Polévka z bílé ředkve s klíčky

Lívance z acidofilního mléka

Špenátove pesto na cestoviny

Kokosové muffiny

Jogurtová zmrzlina s černým rybízem bez cukru

Šmakounovy crinkles

Květákové kari s kokosovým mlékem

Video: Španělské empanadas – křupavé taštičky plněné houbami a zeleninou

Tvarohové knedlíčky s ovocným přelivem