Domácí kávová zmrzlina se špetkou kakaa
Osvěží vás v parných letních dnech a chutná lépe, než kupovaná – na této totiž nemusíte ingrediencemi vůbec šetřit. 🙂 Můžete si ji udělat méně sladkou, více kávovou, nebo naopak více kakaovou.
- Doba přípravy: 30 minut + čas na chlazení
- Porce: menší chlebíčková forma
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 2 hrnky smetany ke šlehání
- 6 lžíce instantní kávy
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
1
Do rendlíku nalijte hrnek smetany a přisypte kávu, kakao a cukr. Zahřívejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
2
Odstraňte z plotny a nechte zchladnout. Poté přilijte druhý hrnek smetany, vanilku a vložte do lednice vychladit.
3
Nalijte směs do stroje na zmrzlinu a připravte do instrukcí. Lehce namraženou zmrzlinu poté vložte do vhodné nádoby a nechte v mrazáku zcela zatuhnout.
4
Pokud nemáte stroj na zmrzlinu, nalijte směs rovnou do nádoby, vložte do mrazáku a jednou za půl hodiny směs promíchejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}