Domácí kávová zmrzlina se špetkou kakaa
Osvěží vás v parných letních dnech a chutná lépe, než kupovaná – na této totiž nemusíte ingrediencemi vůbec šetřit. 🙂 Můžete si ji udělat méně sladkou, více kávovou, nebo naopak více kakaovou.
- Doba přípravy: 30 minut + čas na chlazení
- Porce: menší chlebíčková forma

Ingredience
- 2 hrnky smetany ke šlehání
- 6 lžíce instantní kávy
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
Do rendlíku nalijte hrnek smetany a přisypte kávu, kakao a cukr. Zahřívejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
Odstraňte z plotny a nechte zchladnout. Poté přilijte druhý hrnek smetany, vanilku a vložte do lednice vychladit.
Nalijte směs do stroje na zmrzlinu a připravte do instrukcí. Lehce namraženou zmrzlinu poté vložte do vhodné nádoby a nechte v mrazáku zcela zatuhnout.
Pokud nemáte stroj na zmrzlinu, nalijte směs rovnou do nádoby, vložte do mrazáku a jednou za půl hodiny směs promíchejte.
Mohlo by vás zajímat:
domácí zmrzlina káva letní recepty sladké recepty smetana vanilkový extrakt zmrzlina Dezerty Vegetariánské
Zdroj: theviewfromgreatisland.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře