Celozrnná nádivka s pažitkou k pečenému kuřátku
K pečenému kuřeti prostě nádivka patří. Alespoň mě tedy potěší, je-li součástí tohoto pokrmu. A tato je díky celozrnnému pečivu o kousek zdravější.

Ingredience na 3 porce
Potřebujeme:
- grahamový rohlík
- vejce
- 50 ml mléka
- 15 g másla
- cca 20 snítek pažitky
- sůl, pepř
- olej na vymazání formiček
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme chvíli v troubě na 150 °C poschnout.
Mezitím si vyšleháme z bílku a špetky soli sníh.
Máslo necháme rozpustit a vychladlé prošleháme se žloutkem. Ke žloutkové směsi přidáme poschlé rohlíky, polejeme je mlékem, osolíme a opepříme, přihodíme nahrubo nakrájenou pažitku a vše promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh.

Nádivkou buď nadijeme kuře, nebo ji necháme upéct samostatně. Já zvolila květinkové silikonové formičky, aby byly jednotlivé porce hezké i na talíři. Formičky jsem před naplněním lehce vytřela olejem.

Dáme péct do trouby na 180 °C asi na 20–25 minut. Poté vytáhneme, necháme chvíli odpočinout, pak vyklopíme a servírujeme ještě teplé.

Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé