fbpx

Celozrnná nádivka s pažitkou k pečenému kuřátku

K pečenému kuřeti prostě nádivka patří. Alespoň mě tedy potěší, je-li součástí tohoto pokrmu. A tato je díky celozrnnému pečivu o kousek zdravější.

Celozrnná nádivka s pažitkou k pečenému kuřátku

Ingredience na 3 porce

Potřebujeme:

  • grahamový rohlík
  • vejce
  • 50 ml mléka
  • 15 g másla
  • cca 20 snítek pažitky
  • sůl, pepř
  • olej na vymazání formiček

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme chvíli v troubě na 150 °C poschnout.

2

Mezitím si vyšleháme z bílku a špetky soli sníh.

3

Máslo necháme rozpustit a vychladlé prošleháme se žloutkem. Ke žloutkové směsi přidáme poschlé rohlíky, polejeme je mlékem, osolíme a opepříme, přihodíme nahrubo nakrájenou pažitku a vše promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh.

Celozrnná nádivka s pažitkou k pečenému kuřátku
4

Nádivkou buď nadijeme kuře, nebo ji necháme upéct samostatně. Já zvolila květinkové silikonové formičky, aby byly jednotlivé porce hezké i na talíři. Formičky jsem před naplněním lehce vytřela olejem.

Celozrnná nádivka s pažitkou k pečenému kuřátku
5

Dáme péct do trouby na 180 °C asi na 20–25 minut. Poté vytáhneme, necháme chvíli odpočinout, pak vyklopíme a servírujeme ještě teplé.

Celozrnná nádivka s pažitkou k pečenému kuřátku
6

Dobrou chuť.

Celozrnná nádivka s pažitkou k pečenému kuřátku

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře