Zdravé datlové tyčinky

Zdravá a doma vyrobená svačina v podobě datlových tyčinek.  Směs ořechů a sušeného ovoce spolehlivě zažene hlad a dodá energii. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Jak dlouho vydrží?

Uchováváme v lednici, kde vydrží několik týdnů, nebo v mrazáku, kde tyčinky lze uchovat až tři měsíce. Při přepravě tyčinek například do práce a nebo do školy doporučuji uchovávat v potravinové krabičce, tyčinky se při pokojové teplotě trochu roztékají. 

Ingredience

  • 1 hrnek sušených datlí
  • 1 hrnek madlí
  • 1 hrnek hrozinek

Podle vlastní chuti můžete místo mandlí použít například kešu ořechy, slunečnicová semínka, para ořechy, strouhaný kokos, čokoládové lupínky, sušené třešně, ale pamatujte na to, že datle jsou základní ingredience.  Slouží jako pojidlo jednotlivých ingrediencí a navíc tyčinky osladí.  Důležité je, aby každá složka  byla ve stejném poměru, jako ostatní. Ideální je ingredience odměřovat do hrnku a nebo kuchyňské odměrky.

Do směsi můžete  přidat skořici, kakaový prášek a nebo citronovou kůru.

Postup

1

Opražte nasucho madle na pánvi a nechte zchladnout. Kdo chce, může mandle ponechat neopražené se slupkou, nebo spařit horkou vodou a oloupat je.

2

Vložte mandle, hrozinky a datle do mixéru. Mandle je lepší před mixováním nakrájet na menší kousky, a samozřejmě, pokud máte datle s peckami, pecky vyjmout. Mandle můžete před mixováním rozbít na menší kousky paličkou na maso. (mandle mějte v igelitovém pytlíku a nebo v utěrce). Při mixování se několikrát přesvědčte, že kus ořechu není zaseknutý mezi nožem mixéru a stěnou nádoby- hrozí spálení motoru mixéru. Ingredience mixujte, dokud se z hmoty nevytvoří směs, která drží pohromadě a dá se s ní pracovat.

3

Hmotu vyjměte z mixéru na pečící papír a vytvořte placku přibližně jeden centimetr vysokou. Přikryjte potravinářskou folií a dejte do chladničky minimálně na hodinu ztuhnout. Nejlépe přes noc.

4

Ztuhlou hmotu nakrájíme ostrým nožem na požadovanou velikost a jednotlivé kousky zabalíme do pečícího papíru.  Hotovo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Božský koláč s lesním ovocem a nádherným motivem

Domácí rybízový sirup z červeného rybízu

Domácí čokoládové pralinky připravené pomocí formy na led

Křupavé čínské tofu s lilkem

Panna cotta z podmáslí s citronovým krémem

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Zdravé kuličky z tofu a quinoy v rajčatové omáčce

Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Vláčný čokoládový dort s pivem a krémem s příchutí Bailey’s

Cuketa zapékaná s kuřetem, česnekem a sýrem

Snadné bylinkové kuře s cuketou z jedné pánve

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě