Fitness banánová zmrzlina do 5 minut ve 4 variantách
Žádná smetana ani mléko – přesto úžasně krémová a zdravá zmrzlina (nejen) pro horké letní dny...
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Základ (varianta 1)
- banány 3–4 ks
Varianta 2
- základ + 1 lžíce nutelly
Varianta 3
- základ + 1 lžíce arašídového másla (sladkého)
Varianta 4
- základ + mražené jahody, borůvky, …
Postup
1
Lehce přezrálé banány oloupejte a dejte do mrazáku. Když jsou zmrzlé, vyndejte, nalámejte na kousky a dejte do vašeho mixéru s noži. (Pro snadnější použití můžete banány nechat 3–5 minut "povolit".)
2
Mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne jemná kašička – tedy základ, nebo-li varianta 1 – čistá banánová zmrzlina.
3
Varianta 2: K základu přidejte cca lžíci (podle chuti ale můžete přidat či ubrat) nutelly a znovu na chvilku zapněte mixér.
4
Varianta 3: K základu přidejte cca lžíci (podle chuti ale můžete přidat či ubrat) sladkého arašídového másla a znovu na chvilku zapněte mixér. Recept na domácí arašídové máslo najdete na mém profilu.
5
Varianta 4: K základu přidejte mražené jahody (nebo borůvky, maliny, ...) a rozmixujte. V tomto případě bude lepší, když bude ovoce lehounce povolené.
6
Dle libosti můžete rovnou sníst, nebo dát do krabičky a vrátit do mrazáku.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}