
Lehce přezrálé banány oloupejte a dejte do mrazáku. Když jsou zmrzlé, vyndejte, nalámejte na kousky a dejte do vašeho mixéru s noži. (Pro snadnější použití můžete banány nechat 3–5 minut "povolit".)
Mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne jemná kašička – tedy základ, nebo-li varianta 1 – čistá banánová zmrzlina.
Varianta 2: K základu přidejte cca lžíci (podle chuti ale můžete přidat či ubrat) nutelly a znovu na chvilku zapněte mixér.
Varianta 3: K základu přidejte cca lžíci (podle chuti ale můžete přidat či ubrat) sladkého arašídového másla a znovu na chvilku zapněte mixér. Recept na domácí arašídové máslo najdete na mém profilu.
Varianta 4: K základu přidejte mražené jahody (nebo borůvky, maliny, ...) a rozmixujte. V tomto případě bude lepší, když bude ovoce lehounce povolené.
Dle libosti můžete rovnou sníst, nebo dát do krabičky a vrátit do mrazáku.