Kynuté celozrnné koláče

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g špaldové mouky
  • 130 g celozrnné pšeničné mouky
  • 70 g hladké mouky
  • 2 vejce (1 do těsta + 1 na potření)
  • 1/2 kostky droždí (cca 21 g)
  • 300 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 150 g přepuštěného másla (ghí)
  • stévie (dle chuti)
  • 1 lžička soli

náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 150 g mletého máku
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • mandličky (na ozdobu)
  • stévie

 

Postup

1

V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek (cca 20 minut). Po dvaceti minutách přidáme ke kvásku všechny zbývající suroviny. Pomocí robota (nebo vařečkou) vypracujeme hladké těsto. Mísu opět přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme těsto vykynout.

2

Mezitím si můžeme připravit obě náplně. Na tvarohovou - smícháme tvaroh, pudink a stévii. Na makovou - do hrnce vlijeme mléko, přidáme mák, stévii, krátce povaříme a necháme vychladnout.

3

Cca po hodině je těsto vykynuté. Lžící z něj odkrajujeme malé kousky, ze kterých vytvoříme kuličky. Ty klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem (na jeden plech jsem dala 12 kuliček). Na každou kuličku zatlačíme tak, aby se uprostřed vytvořil důlek (použijte např. dno skleničky).

4

Důlky naplníme připravenou náplní a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Koláčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 - 25 minut dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Banica – bulharský slaný koláč

Snadné perníkové muffiny pro vegany

Video: Fitness chřestový quiche z květákového těsta a bez mouky

Kuřecí prsa plněná dýňovou nádivkou

Pizza šneci z listového těsta

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem

Čokoládovo-cuketová buchta

Eskymo řezy

Polévka z červené čočky

Domácí mléčná rýže s rozinkami a vanilkou

Krémová polévka z pečené dýně a mrkve

Penne s lososem a smetanou