Zapékaný květák se slaninou, sýrem a jarní cibulkou

Zapékaný a rychle připravený květák – pokrm, který určitě nebudete vařit naposledy. Vyzkoušejte zapékaný květák se sýrem a smetanou, která jídlo hezky zjemní a ozvláštní chuť. 🙂
  • Doba přípravy: 40 minut

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g květáku, uvařeného
  • 100 g slaniny nebo šunky
  • 60 g tvrdého sýra, strouhaného (například goudy)
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • hrst jarní cibulky, nakrájené
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • máslo na vymazání

Postup

1

Uvařený květák rozmačkejte vidličkou na malé kousky, přidejte slaninu nakrájenou na malé kousky, nastrouhaný sýr, jarní cibulku a vše promíchejte.

2

V jiné misce rozšlehejte vejce se smetanou, solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

3

Směsí zalijte květákovou směs a promíchejte.

4

Do máslem vymazaných forem vložte připravenou směs, posypejte trochou jarní cibulky a sýrem.

5

Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte přibližně 20 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Losos s kari zeleninou

Celozrnné lívance s banánem

Jednoduché špagety s cuketou a mrkví

Letní cuketový chléb s česnekem a cheddarem

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Video: Mini větrníčky s čokoládovým krémem a čokoládovou polevou

Nadýchané dýňové řezy se skořicí a polevou z javorového sirupu

Bleskové borůvkové minimuffiny

Domácí tagliatelle

Kuřecí prsa se zeleninou a kuskusem

Nakládaný hermelín

Krémové rizoto s dýní hokkaido