Dort s dvoubarevným korpusem, banánovým krémem a ovocem

Tento dort patří mezi opravdové umělecké dílo a my jsme sehnali recept od foodblogerky Vendulky, s jejíž pomocí si jej teď můžete upéct i vy. 🙂 Jsou tu dva druhy korpusu, banánový krém a plno čerstvého ovoce, které dort hezky doplní a vytvoří z něj skvělý sezónní dezert.

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Světlý korpus

  • 4 vejce
  • 180 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 150 ml vody
  • 250 g polohrubé mouky

Tmavý korpus

  • 6 vajec
  • 200 g krupicového cukru
  • 60 g holandského kakaa
  • 8 lžic vody
  • 140 g polohrubé mouky
  • 2 balení prášku do pečiva

Krém

  • 500 g másla
  • 2 tvarohy (vaničky)
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 7 lžic moučkového cukru
  • 500 ml mléka
  • 2 banánové pudinky

Želatina

  • 1 balení Dortového želé (čiré)
  • 200 ml vody
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1 kapka jahodového aroma

Postup

1

Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte a poté vysypte hrubou moukou.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. V misce vyšlehejte z bílků tuhý sníh.

3

V jiné míse třete žloutky s cukrem do pěny, přidejte tekuté ingredience a mouku.

4

Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Připravené těsto vlijte do formy a pečte “dorůžova”.

5

Na krém vlijte do rendlíku mléko, přidejte 2 lžíce cukru, dva banánové pudinky a uvařte hustý krém, který nechte vychladnout.

6

5 lžic cukru vyšlehejte se změklým máslem, přidejte tvaroh a nakonec vmíchejte vychladlý pudink.

7

Tmavý i světlý korpus prořízněte.

8

Jednu část tmavého korpusu natřete krémem. Polovinu světlého korpusu natřete marmeládou i krémem a poté přikryjte druhou polovinou světlého korpusu.

9

Tento kus položte na natřený tmavý korpus a vršek opět potřete marmeládou i krémem. Přiklopte druhým kusem tmavého korpusu a celý povrchu dortu pomažte zbylým krémem. Dejte dort do lednice zatuhnout.

10

Vaše oblíbené ovoce očistěte, nakrájejte dle libosti a vložte na vršek dortu.

11

Želatinu připravte smíchání všech ingrediencí v rendlíku, přiveďte je k varu a poté odstavte.

12

Ještě chvíli míchejte, aby rychleji zchladla. Želatinu poté nalijte na ovoce, ideální je použít mašlovačku, kterou v želatině namáčíte a potíráte jí ovoce.

13

Dort opět vložte do lednice a nechte vychladit.

14

Z pečícího papíru ustřihněte pruh dlouhý, jako je obvod dortu.

15

Rozehřejte čokoládovou polevu a nastříkejte ji dle fantazie na pečící papír. Poté nechte polevu lehce ztuhnout, ovšem ne úplně.

16

Pečící papír i s polevou opatrně nalepte na bok dortu a vložte jej do lednice. Přibližně za hodinu můžete papír odlepit a dort podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuře pečené v kari pastě

Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Krásné malinové cupcaky s krémem ze šampaňského

Domácí kokosové máslo

Tatarák

Nadýchané řezy s čokoládovou polevou

Sladkokyselé kuře

Jogurtové vafle s ovocem a medem

Video: Čokoládový palačinkový dort se šlehačkou a čokoládovou ganache

Bílkové krekry s ořechy

Risotto s cuketou