
Světlý korpus
Tmavý korpus
Krém
Želatina
Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte a poté vysypte hrubou moukou.
Troubu předehřejte na 180 °C. V misce vyšlehejte z bílků tuhý sníh.
V jiné míse třete žloutky s cukrem do pěny, přidejte tekuté ingredience a mouku.
Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Připravené těsto vlijte do formy a pečte “dorůžova”.
Na krém vlijte do rendlíku mléko, přidejte 2 lžíce cukru, dva banánové pudinky a uvařte hustý krém, který nechte vychladnout.
5 lžic cukru vyšlehejte se změklým máslem, přidejte tvaroh a nakonec vmíchejte vychladlý pudink.
Tmavý i světlý korpus prořízněte.
Jednu část tmavého korpusu natřete krémem. Polovinu světlého korpusu natřete marmeládou i krémem a poté přikryjte druhou polovinou světlého korpusu.
Tento kus položte na natřený tmavý korpus a vršek opět potřete marmeládou i krémem. Přiklopte druhým kusem tmavého korpusu a celý povrchu dortu pomažte zbylým krémem. Dejte dort do lednice zatuhnout.
Vaše oblíbené ovoce očistěte, nakrájejte dle libosti a vložte na vršek dortu.
Želatinu připravte smíchání všech ingrediencí v rendlíku, přiveďte je k varu a poté odstavte.
Ještě chvíli míchejte, aby rychleji zchladla. Želatinu poté nalijte na ovoce, ideální je použít mašlovačku, kterou v želatině namáčíte a potíráte jí ovoce.
Dort opět vložte do lednice a nechte vychladit.
Z pečícího papíru ustřihněte pruh dlouhý, jako je obvod dortu.
Rozehřejte čokoládovou polevu a nastříkejte ji dle fantazie na pečící papír. Poté nechte polevu lehce ztuhnout, ovšem ne úplně.
Pečící papír i s polevou opatrně nalepte na bok dortu a vložte jej do lednice. Přibližně za hodinu můžete papír odlepit a dort podávat.