Kuřecí muffinky s parmazánem a rajčatovou omáčkou
Roztomilá zmenšenina italské kuchyně. Skvělá chuťovka pro návštěvy a vlastně i celkem snadná netradiční večeře. Vyzkoušejte je letos i na Silvestra. 🙂

Potřebujeme
- hrnek strouhanky
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
- Lžíci olivového oleje
- 1 vejce
- 1 kilo mletého drůbežího masa
- 1/2 hrnku drobně pokrájené papriky
- 1/2 hrnku drobně pokrájené cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička oregána
- 1 lžička bazalky (pokud používáte čerstvou, tak asi 6 velkých listů)
- Mozarella
- Rajčatová omáčka (např. Marinara nebo připravte ze spařených rajčat)
Postup
Krok 1.
Předehřejte troubu na 200°C.
Krok 2.
V misce smíchejte strouhanku, polovinu parmazánu a olivový olej. Promíchejte.
Krok 3.
Ve větší míse prošlehejte vajíčko, přidejte maso, papriku, cibuli, česnek, bylinky, zbytek parmazánu, sůl a pepř. Promíchejte.
Krok 4.
Lehce potřete formu na muffiny olejem. Do každé formičky dejte maso, vtlačte do něj kostičku mozzarelly.
Krok 5.
Sýr zakryjte další masovou směsí a posypte strouhankou s parmazánem. Lehce vtlačte do masa, aby dobře držela.
Krok 6.
Pečte 25-30 minut, dokud není strouhanka zlatavá a maso upečené.
Krok 7.
Nechte odstát 5 minut a pak nožem košíčky vyndejte. Předtím ohřejte/připravte omáčku Marinara, se kterou muffiny podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
italská kuchyně jednohubky mleté maso mozzarella parmazán posezení silvestr
Zdroj: www.tablespoon.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře