Sovičkový čoko dortík

Děti milují nápadité pokrmy. Mezi obllíbený dezert/dort se přidá i Sovičkový čoko dortík, který si zamilují nejen malí labužníci, ale i ti velcí. Dortík nazdobený oblíbenými želé bonbonky od Pedra má šmrnc.

Dezerty nejen pro děti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

1 hrnek cukru krupice
¼ hrnku prosetého kakaa
1 ½ hrnku mouky s trochou kypřícího prášku
½ hrnku rozdrcených vlašských ořechů
2 vejce
¾ hrnku mléka
125 g rozpuštěného másla

Poleva:
180 g kvalitní hořké čokolády
1/3 hrnku zahuštěné smetany

Na ozdobu:
Želé bonbonky Pedro Sovičky

Postup

1

Kouskem másla pomažte zhruba dvaceticentimetrovou formu na koláč nebo na dort a položte na ni pečící papír.

2

V míse smíchejte cukr, kakao, mouku a vlašské ořechy. Přidejte vejce, mléko a máslo. Směs důkladně promixujte a vlijte do formy.

3

Nastavte střední stupeň a pečte 20-25 minut. Použijte známou metodu se špejlí k ověření, zda je dortík upečený.

4

Mezitím si připravte polevu. Do malé pánvičky nalámejte čokoládu a vlijte smetanu. Za stálého míchání ohřívejte na nejnižším plameni, dokud se vše nerozpustí.

5

Hotový dortík vyjměte z trouby, odstraňte pečící papír a nakrájejte dort na 8 kousků. Poté ho polijte čokoládovou polevou, ozdobte dle fantazie bonbonky Pedro Sovičky a nechte vychladnout, až čokoládová poleva ztuhne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lilkovo-rajčatové minipizzy

Video: 4 recepty na osvěžující ovocné sorbety 2 ingrediencí

Máslové řezy s karamelem a čokoládovou polevou

Ovoce zapečené s vločkami a kokosem

Bezlepkové slané krekry z hrachového těsta

Letní slaninovo-cuketové bramboráky

Medovníkové kuličky

Nutelovo-amarantové kuličky

Video: Extra čokoládové palačinky se smetanově čokoládovou polevou

Na jazyku rozplývající se rychlé vanilkové cukroví s cukrovou polevou

Tvarohová bábovka

Makové cupcakes se skořicovým krémem bez rafinovaného cukru