Dýňové pyré
Muffiny
Krém
Prvním krokem je vytvoření dýňového pyré. Nejlépe se mi na sladké pečení osvědčila dýně florfruit, protože je výjimečně sladká, skvěle poslouží ale i dýně hokkaido z vaší zahrádky (tu ani nemusíte loupat). Jinak dýni rozpůlíme, vydlabeme lžící semínka a oloupeme. Potom nakrájíme na menší kostky, nasypeme do pekáče a trochu pocákáme olivovým olejem. Pečeme přibližně 20 minut (do změknutí dýně). Následně rozmixujeme v pyré.
Dále smícháme všechny ingredience na muffiny, vymícháme hladký krém. Můžeme přidat i kousky čokolády. Těstem plníme silikonové formičky na muffiny, můžeme plnit do plna (kvůli dýňovému pyré a pohankové mouce směs moc nezvětší objem, to jsem nevěděla, proto jsou mé muffinky velmi malé). Pečeme při vyšších teplotách 10-15 minut - průběžně kontrolujeme špejlí. Necháme důkladně vychladnout.
Krém vymixujeme ze zbylého dýňového pyré, silken tofu a změklého kokosového tuku. Dosladíme agáve sirupem a dochutíme skořicí a muškátovým oříškem. Necháme v lednici ztuhnout, potom zdobičkou uděláme na každý muffin malý kopeček. Skladujeme v lednici.