Zapékané palačinky se špenátem a ricottou

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na palačinkové těsto:

  • 250 ml polotučného mléka
  • 3 celá vejce
  • 120 g hladké světlé mouky
  • špetka soli
  • 20 g rozpuštěného a lehce zchladlého másla

Suroviny na náplň:

  • 600 g čerstvého baby špenátu
  • 250 g ricotty
  • 120 g mascarpone
  • olivový olej
  • 80 g čerstvě nastrouhané sýra pecorino nebo parmezánu
  • 2 malé stroužky česneku (domácího pouze jeden stroužek)
  • pepř
  • sůl
  • dvě špetky muškátového oříšku

Postup

1

Na těsto – všechny suroviny smícháme v hladké těsto bez žmolků, přikryjeme folií a dáme odpočinou na 30 minut. Lépe se uvolní lepek a palačinky se budou snadněji péct.

2

Na lžíci olivového oleje minutu opečeme prolisovaný česnek a ihned vhodíme baby špenát, který se nám "scvrkne" během minutky na menší množství, jakmile budou všechny lístky zavadlé, sundáme pánev z tepla a špenát osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Vše dáme vychladnout.

3

Mezitím si opečeme palačinky ze všech stran dozlatova na troše másla nebo olivového oleje. Teď by měl být špenát chladný, takže k němu přidáme strouhaný sýr, mascarpone i ricottu plus lžičku olivového oleje, vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem. Směs by měla být maličko slanější, protože palačinky samy o sobě nejsou ochucené. Touto směsí plníme palačinky, které napevno srolujeme a překrájíme na menší kousky. Poté skládáme do olivovým olejem vymazaných mističek. Ještě posypeme trochou strouhaného sýra a dáme zapéct na deset minut do trouby předehřátí na 200 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness brokolicové placky se sýrovým dipem a vysokým podílem bílkovin

Seitan – základní recept

Vánoční cukroví – išlské čokoládové dortíčky s nasekanými pistáciemi

Kuřecí kapsa s vejcem a špenátem

Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

Video: Pečené parmezánové baby brambory provoněné česnekem a bylinkami

Veganské banánové muffiny s čokoládou

Hráškové pyré s toustem

Domácí kakaový marcipán bez cukru

Ovesná kaše Margot

Pohankové knedlíky

Sýrové tyčinky z listového těsta s dvěma druhy sýrů