Na palačinkové těsto:
Suroviny na náplň:
Na těsto – všechny suroviny smícháme v hladké těsto bez žmolků, přikryjeme folií a dáme odpočinou na 30 minut. Lépe se uvolní lepek a palačinky se budou snadněji péct.
Na lžíci olivového oleje minutu opečeme prolisovaný česnek a ihned vhodíme baby špenát, který se nám "scvrkne" během minutky na menší množství, jakmile budou všechny lístky zavadlé, sundáme pánev z tepla a špenát osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Vše dáme vychladnout.
Mezitím si opečeme palačinky ze všech stran dozlatova na troše másla nebo olivového oleje. Teď by měl být špenát chladný, takže k němu přidáme strouhaný sýr, mascarpone i ricottu plus lžičku olivového oleje, vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem. Směs by měla být maličko slanější, protože palačinky samy o sobě nejsou ochucené. Touto směsí plníme palačinky, které napevno srolujeme a překrájíme na menší kousky. Poté skládáme do olivovým olejem vymazaných mističek. Ještě posypeme trochou strouhaného sýra a dáme zapéct na deset minut do trouby předehřátí na 200 °C.