Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Já prostě maso se sladkou "omáčkou" miluju...

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Maso:

  • 2 kachní prsa i s kůží
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Chutney:

  • 50–80 g sušených brusinek
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • 100–150 ml červeného vína
  • 3 lžíce balzamikového octu
  • sůl
  • výpek z kachny

Postup

1

Maso očistěte, kůži nařízněte po povrchu do mřížky. Osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji opečte z obou stran (cca 4 minuty z každé strany). Poté přendejte do pekáčku, polijte částí výpeku a pokuch je potřeba, přilijte trochu vody. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C cca na půl hodiny.

2

Mezitím si do zbylého výpeku přilijte víno, přihoďte nakrájené brusinky a marmeládu a zakápněte balzamikovým octem. Osolte dle chuti. Povařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku. Míchejte.

3

Jakmile budou kachní prsa hotová, vytáhněte z trouby, nakrájejte na plátky. Plátky položte na brusinkové chutney.

4

Jako příloha je vhodná bramborová kaše či pečené brambory se zeleninou z mého předchozího receptu. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní bramborovo mrkvový krém

Video: 5 zdravých smoothie na celý pracovní týden

Zapečená brokolice

Chia pudink s malinami a citrónem bez rafinovaného cukru

Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem

Penne al sugo freddo

Žloutkový „mousseline“ krém do dortů, eclairs a profiterolek

Video: Čokoládový palačinkový dort se šlehačkou a čokoládovou ganache

Špagety s mušlemi srdcovkami

Domácí jahodový džem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Krémová květáková polévka s česnekem a tymiánem

Kuskusové rizoto hotové do 15 minut