![](https://carujeme.cz/wp-content/uploads/2023/10/pikantni-bramborovo-mrkvovy-krem-3203-1-1024x575.jpg)
Maso:
Chutney:
Maso očistěte, kůži nařízněte po povrchu do mřížky. Osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji opečte z obou stran (cca 4 minuty z každé strany). Poté přendejte do pekáčku, polijte částí výpeku a pokuch je potřeba, přilijte trochu vody. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C cca na půl hodiny.
Mezitím si do zbylého výpeku přilijte víno, přihoďte nakrájené brusinky a marmeládu a zakápněte balzamikovým octem. Osolte dle chuti. Povařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku. Míchejte.
Jakmile budou kachní prsa hotová, vytáhněte z trouby, nakrájejte na plátky. Plátky položte na brusinkové chutney.
Jako příloha je vhodná bramborová kaše či pečené brambory se zeleninou z mého předchozího receptu. Dobrou chuť.