Jáhlová kaše s pečenou hruškou

Kaše ke snídani prostě miluji, hlavně ty jáhlové! Jáhly jsou plné vitamínů, minerálů a vlákniny, navíc jsou bezlepkové, takže ideál. V tomto receptu je lahodná jáhlová kaše doplněná o sladké kousky hrušek se skořicí.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Jáhlová kaše

Pečená hruška

  • 2 hrušky
  • 2 lžičky skořice
  • 2 hrsti vlašských ořechů

Postup

1

Jáhly propláchneme vodou a potom spaříme vroucí vodou - v té vodě je necháme stát asi pět minut, poté zcedíme a znova spaříme, já spařuji celkem třikrát, jáhly se tak zbaví hořkosti. Poté Jáhly přendáme do menšího hrnce, zalijeme vodou (asi 200 ml - kousek nad jáhly) se špetkou soli a pod pokličkou vaříme do změknutí jáhel a vyvaření vody (tj. asi 15 minut).

2

Dále jáhly zalijeme rostlinným mlékem a zase necháme chvíli provařit. Poté odstavíme z plamene a přidáme mleté lněné semínko, skořici a rozmačkané zralé banány (na oslazení). Kaše je hotová.

3

Hrušky oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, hodíme je na hlubší pánev a zalijeme trochou vody, přidáme skořici, rozdrcené kousky vlašských ořechů a zavřeme pokličkou. Hrušky se po chvíli začnou rozpadat, směs není vůbec potřeba doslazovat. Potom mícháme, dokud se nevyvaří přebytečná voda.

4

Misku naplníme do poloviny kaší, navrch přidáme hruškovou směs, dozdobíme skořicí a ořechy.

Poznámka

TIP: Pokud chcete ušetřit čas, můžete si koupit jáhlové vločky, stačí je zalít rostlinným mlékem a vařit asi 3-5 minut, dokonce je snadno připravíte i v mikrovlnné troubě. Na porci stačí asi 30-40 g jáhlových vloček.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí hummus do 5 minut s česnekem a kmínem

Vánoční cukroví – recept na zdravější verzi vosích hnízd

Snadný italský cuketový koláč z listového těsta

Indická plněná aloo paratha

Bezé mističky s ovocem

Rajčata plněná mletým masem, zeleninou a čedarem

Kokosový chia pudink s ovocem

Vanilkovo – karamelové lasagne pro odvážné

Insalata di pomodoro

Bezlepkový chléb s chřestem

Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Krevety na másle se studeným dipem