Základní vrstva
Datlový karamel
Čokoláda na obalení
Nejprve si v mixéru rozmixuji datle, mandle a kokosovou mouku do kompaktní hmoty.
Hmotu namačkám do formy, kterou jsem si vyložila pečícím papírem. Nahoru nasypu arašídy a dám do mrazáku.
Vytvořím si datlový karamel rozmixováním datlí s vodou. (Pokud chcete mít tyčinky hotové rychleji, přidejte lžíci kokosového tuku, karamel, tak bude tuhnout rychleji.)
Karamel dám na základní vrstvu a vrátím zpět do mrazáku. Aspoň na 4 hodiny, dokud nebude karamel ztuhlý. ( klidně nechte přes noc)
Připravím si čokoládu, smícháním kokosového tuku s kakaem. Míchejte pořádně dokud se vám čokoláda krásně nespojí, klidně i 3 minuty :).
Ztuhlou placičku vyndám z formy a rozkrájím na jednotlivé tyčinky.
Tyčinky obalím v čokoládě.
Tyčinky jsou poměrně dost syté. Klidně placku rozkrájejte na kostičky a udělejte si Snickers bonbonky ;).