Cizrnová pomazánka s čerstvými rajčátky

Když mám chuť na nějakou pomazánku, zvykla jsem si jako základ nejčastěji použít nějakou luštěninu. Vařené fazole, čočku nebo cizrnu jednoduše rozmixuju, trochu naředím s nějakou tekutinou a ochutím kořením, zeleninou či čerstvými bylinkami. Takové pomazánky jsou snadné, chutné a plné bílkovin. Jednu takovou mám tady i dnes, zaklad tvoří cizrna, kterou jsem doplnila čerstvými cherry rajčátky a citronovou šťávou. Na chlebík ráno k snídani je ideální!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g vařené cizrny (nebo 1 plechovka sterilované)
  • 5 cherry rajčátek
  • šťáva z půlky citrónu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Cizrnu vložíme do mixéru společně česnekem, na půlky překrájenými rajčátky, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem, přilijeme olivový olej a mixujeme na jemnou pastu.

2

Pokud je hmota příliš hutná a mixování se nadaří, dolijte trošičku vody.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Květák zapečený pod sýrovo-brokolicovou omáčkou podle Jamie Olivera

Koka sušenky

Ledová káva s kokosem

Video: Překrásný palačinkový Matcha dort se šlehačkovým krémem

3 snadné recepty jak uchovat rajčata ze zahrady

Mille feuille – listové řezy se žloutkovým krémem

Nepečený letní cheesecake s třešňovým želé

Banánovo-jahodové smoothie s chia semínky

Čekanka se sýrem a arašídy

Houbový guláš

Pařížský dort

Rychlá a velmi chutná pórková polévka