Pečené baby karotky s česnekem a parmazánem za 30 minut

Ochutnejte jednoduchou a rychlou přílohu v podobě pečených karotek se strouhaným parmazánem a česnekem. Skvěle se hodí k masu, zvláště steakům ale lze si ji dát jen tak, jako dietní oběd. 🙂
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 8

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4-5 hrnků baby karotek
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, drcené
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 až 2 lžíce strouhanky (volitelné)
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • nasekaná petržel (volitelné)

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem a lehce namažte olejem.

2

Do mísy vlijte olivový olej a přidejte česnek, strouhanku, parmazán, sůl a pepř.

3

přidejte karotky a dobře vše promíchejte. Směs poté rozprostřete na plech.

4

Pečte přibližně 20 až 25 minut nebo doměkka. V polovině času pečení promíchejte.

5

Vyndejte z trouby a ihned servírujte. Dle chuti posypejte nasekanou petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Překrásný palačinkový Matcha dort se šlehačkovým krémem

Dýňový chlebíček s čokoládou

Krémové cuketové rizoto

Mátové dortíčky

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi

Hrnkový moučník – bublanina

Sekaná s pohankou a červenou čočkou

Osvěžující okurkovo-ředkvičkový salát s koprem

Pikantní květákové jednohubky ve vypečené krustičce

Citrónovo-limetkový koktejl s proseccem

Pikantní vepřová směs s rýžovými nudlemi

Vegetariánské chilli con carne