Ořechovo-mrkvová bábovka

Bábovka je krásně vláčná, plná ořechů a skvěle se k ní hodí třeba bílý jogurt.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na menší bábovku si připravte (cca 20 x 9 cm):

  • 100 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 110 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 70 g třtinového cukru
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 80 ml jablečného pyré, neslazeného
  • 200 g jemně strouhané mrkve
  • hrst rozinek (nemusí být)

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na bábovku vymažte a vysypte. Nebo použijte na vymazání směs mouky, oleje a tuku - viz. můj tip v dolní části příspěvku.
V míse smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Za pomalého šlehání přidejte olej a jablečné pyré. Přisypte moučnou směs a mleté ořechy, nakonec vmíchejte strouhanou mrkev. Pokud máte rádi, můžete přidat rozinky.

2

Směs vlijte do připravené formy a dejte péct do vyhřáté trouby. Zhruba po 25-30 minutách snižte teplotu na 150 stupňů a dopékejte. Ověřte špejlí, zda je bábovka propečená.
Bábovku nechte chvilku vychladnout ve formě, pak opatrně vyklopte na chladicí mřížku. Před servírováním pocukrujte, můžete podávat se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makovy vlockovy koláč s jogurtem a malinami

Polpette casalinghe al sugo

Polévka z červeného zelí a fazolí

Cuketové rolky s italskou pomazánkou

Citrónové muffiny

Křupavé spirálové hranolky s chilli a česnekem

Extra čokoládové veganské muffiny

Makové cupcakes se skořicovým krémem bez rafinovaného cukru

Matcha chia puding

Zapékaná francouzská bageta se špenátem, česnekem a sýrem

Dětské tiramisu (i pro dospělé:-)

Domácí pomerančová marmeláda ze 3 surovin