Rajčatový salát

Karolína

Autor

rajcatovy-salat
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Rajčatový salát je svěží a barevný pokrm, který kombinuje šťavnatá zralá rajčata s čerstvými bazalkovými listy, tenkými plátky červené cibule a krémovou mozzarellou, to vše jemně dochucené olivovým olejem, balzamikovým octem, mořskou solí a čerstvě mletým pepřem, což vytváří lehký a osvěžující pokrm ideální na letní dny.

Ingredience

  • 4 zralá rajčata (nejlépe různých barev)
  • 1 menší červená cibule
  • 1 hrst čerstvých bazalkových listů
  • 200 g mozzarelly (nejlépe mini kuličky)
  • 2 lžíce olivového oleje (extra panenského)
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • Mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

1

Rajčata omyjte a nakrájejte na středně velké kousky. Pokud máte různobarevná rajčata, salát bude vypadat ještě atraktivněji.

2

Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.

3

Mozzarellu slijte a přidejte k rajčatům a cibuli.

4

Bazalkové listy natrhejte na menší kousky a přidejte do salátu.

5

V malé misce smíchejte olivový olej s balzamikovým octem, a touto zálivkou salát pokapejte.

6

Nakonec salát dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.

7

Jemně promíchejte a nechte chvíli odpočinout, aby se chutě propojily.

Poznámka

Podávejte s čerstvým křupavým chlebem jako lehký oběd nebo přílohu k hlavnímu jídlu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát z naklíčené sóji

Okurkový salát s mangem a černým sezamem

Krabí salát s avokádem – jednoduchý recept

Sladkokyselý sterilovaný květák

Medvědí česnek v oleji

Polníček s granátovým jablkem a slunečnicovými semínky

Salát z bílé ředkve

Ředkvičkový salát

Asijský salát s tofu

Avokádový salát

Zdravý jarní salát s medvědím česnekem a okurkou

Mexický těstovinový salát