fbpx

Nejjednodušší bylinkové vafle

Snažím se vařit tak, aby pokrm tvořilo minimum surovin a přesto byl chutný. Troufám si říct, že na těchto vaflích už nejde nic zjednodušit.

Nejjednodušší bylinkové vafle

Ingredience na 4 porce

  • 1 hrnek jáhel
  • 4 lžíce oleje
  • 1/2 hrnku bylinek podle chuti (použila jsem libeček, petrželovou nať hladkou i kadeřavou, rozmarýn a šalvěj)
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Jáhly si pár hodin předem namočíme. Není to ale nutné, pokud je nestihnete namočit, jen budete muset přidat o trochu víc vody při mixování.

2

Potom jáhly 2x spaříme vařící vodou a dáme do mixéru. Chvilku mixujeme nasucho, potom přidáme olej a trošku vody. Vody jen tolik, aby mixér udržel hmotu v chodu, těsto nesmí být moc řídké - bude asi jako bramborová kaše.

3

Před koncem mixování přidáme do mixéru lístečky bylinek, které nám zrovna rostou na zahradě a které máme nejraději. Necháme mixovat už jen pár vteřin, aby bylinky zůstaly jen posekané.
Nakonec přidáme česnek a sůl podle chuti.

4

Každou dávku pečeme ve vaflovači asi 5 minut. Necháme-li vafle kratší dobu, budou měkčí a můžeme je použít třeba jako přílohu k polévce, nebo si je namazat pomazánkou. Necháme-li je o chvilku déle, budou z nich křupavé krekry, vhodné třeba jako pohoštění pro návštěvy. Z uvedené dávky je cca 20 srdíček.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře