Vláčný snídaňový chlebíček s jablky a skořicí
Jablečný jogurtový chlebíček s vůní skořice jako stvořený na snídani. Připravte chlebíček večer a ráno bude krásně vláčný a jemný. 🙂

Ingredience
Chlebíček
- 1 jablko, zbavené jadřince, oloupané a nakrájené na kostičky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžičky skořice
- 1 ½ hrnku pšeničné celozrnné mouky
- ½ hrnku hladké mouky
- 1 ½ lžičky kypřícího prášku
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 1 hrnek bílého řeckého jogurtu
- ½ hrnku neslazeného jablečného pyré
- ¼ hrnku medu
- 2 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 6 lžic rozpuštěného másla
Drobenka
- ⅓ hrnku ovesných vloček
- 2 lžíce celozrnné pšeničné mouky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce studeného másla
- ⅓ hrnku posekaných vlašských ořechů
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažte štědře olejem.
V malé míse smíchejte nakrájené jablko, třtinový cukr a skořici. Dejte stranou.
V míse smíchejte obě mouky, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.
V druhé rozšlehejte jablečné pyré, jogurt a med. Přidejte vejce a vanilku. Vše promíchejte a přilijte rozpuštěné máslo. Postupně přisypte moučnou směs a jemně promíchejte. Opatrně vmíchejte nakrájená jablka.
Přendejte těsto do připravené formy.
Na drobenku smíchejte vločky, mouku, třtinový cukr a skořici. Pomocí vidličky vpracujte máslo do směsi. Přisypte ořechy. Posypte drobenkou chlebíček a dejte péct na 50 až 60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevýjde s několika drobečky.
Nechte chlebíček chladnout 15 minut, než je budete vyndávat z formy. Poté nechte vychladnout úplně.
Mohlo by vás zajímat:
inspirace jablka pečení skořice sladké snadné recepty Dezerty
Zdroj: kristineskitchenblog.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře