Krémové rizoto s dýní hokkaido

Hanča

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 300 g rýže
  • 200 ml bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • rostl. máslo
  • sůl a pepř
  • petrželka, lze použít něco jiného (rozmarýn, tymián)

Postup

1

Vydlabanou, neoloupanou dýni hokkaido nakrájíme na menší kostky, cibuli na drobno. Na másle osmahneme cibuli, poté přidáme dýni a osmažíme ze všech stran.

2

Přisypeme (nepropláchlou) rýži, krátce zamícháme, aby se zrníčka obalily máslem, přidáme víno.

3

Za stálého míchání necháme část vína odpařit a přidáme asi 1 dl horkého vývaru. Ten vždy necháme vyvařit a přidáváme po decilitrech, dokud nám nedojde (dokud není rýže al dante). To by mělo trvat přibližně 25 minut.

4

Nakonec do rizota vmícháme buď čerstvou, nebo sušenou petrželku (já dala rozmarýn, protože jsem petrželku zrovna neměla) a asi půl lžíce másla, dochutíme solí a pepřem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bruschetta s pancettou

Smažené sladké kuličky z tvarohového těsta hotové za chvíli

Řajčatové těstoviny s modrým sýrem z jednoho hrnce

Dokonalý cheesecake s malinovou polevou – krok za krokem

Tvarohové knedlíčky plněné marcipánem s omáčkou z třešní

6 hodin pečený bůček

Jednoduché domácí housky

Kuskus s kukuřicí

Celozrnný kynutý závin s jablky

Jednoduchá a efektně rozkvetlá cibule s pikantním dresingem

Krůtí stehna s provensálským kořením

Batátový krém s pomerančem a chilli