Domácí bulky na burgry

Také milujete burgry, ale houstičky z obchodu vám nevyhovují? Mě tedy štve, že se v ruce celé rozmočí a rozpadnou. Navíc jsou často plné éček, zlepšovačů mouky a dalších přídatných látek. Přitom není nic jednoduššího, než si udělat bulky domácí.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g hladké bílé mouky
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 250 ml vody
  • 30 ml řepkového oleje
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 3/4 (30 g) droždí v kostce
  • sezam na posypání

Postup

1

Všechny ingredience kromě sezamu smícháme a vypracujeme těsto. To potom necháme pod utěrkou přibližně hodinu kynout (nejlépe se má ten, kdo má pekárnu na chleba s funkcí hnětení a kynutí těsta – tyto dva kroky pak udělá pekárna za něj).

2

Nakynuté těsto si rozdělíme na 8 částí (pro 8 menších bulek). Na vál si nasypeme trochu hladké mouky a z částí tvarujeme bulky, nejlépe to jde tak, že si uděláte kuličku a ze stran taháte těsto a lepíte do středu, jako byste tvořili měšec, potom těsto obrátíte a máte krásnou bulku.

3

Bulky necháme pod utěrkou dokynout ještě tak 30 minut, krásně se ještě zvětší. Bulky pak potřeme vodou s trochou soli a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě při vyšších teplotách přibližně 20 minut. Každá trouba peče jinak, tak určitě průběžně bulky kontrolujte, já vyndavám, když začnou vršky zlátnout.

4

Důležitý krok: po vyndání bulek z trouby přes ně hoďte čistou utěrku a nechte je pod ní vystydnout. Jedině tak docílíte toho, že bulky budou krásně měkoučké, musí se trochu zapařit – pokud byste je nechali vystydnout na vzduchu, budou velmi tvrdé.

Poznámka

Tento recept je na 8 menších bulek. Pokud chcete bulky větší, rozdělte si těsto na méně částí.A čím naplnit burger? Vyzkoušejte skvěléřepné plátky, v burgru jsou neodolatelné a podle přátel neveganů chutnají opravdu masitě!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hruškový perník

Salát z cantalupe, avokáda a koriandru

KFC Stripsy

Domácí jogurtová zmrzlina s višněmi

Ředkvičkový salát

Raw božský makový dort

Jablkové minidortíčky

Soba nudle s krůtím masem a bylinkami

Cheesecake s borůvkami

VIDEORECEPT: Dýňové cupcaky

Jablečný koláč

Podzimní dýňové muffiny s krémovým sýrem a skořicovou drobenkou