Zapečené brambory s klobásou a sýrem

Rychlý a jednoduchý recept ze surovin, které se najdou v každé kuchyni. K bramborám můžete přidat další zeleninu a koření, fantazii se meze nekladou!

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 450 g klobásy
  • 1 velká cibule
  • 7 vajec
  • 1/2 hrnku mléka
  • 450 g brambor
  • 200 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

1

Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě, dokud trochu nezměknou. Ideálně by měly být ještě trochu tvrdé. Nechte je vychladnout, nakrájejte je na kostičky a vložte do předem vymazaného pekáče.

2

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Klobásy nakrájejte na kostičky a na sucho opražte na pánvi. Až budou hotové, zamíchejte je do brambor a na tuku, který zbyl na pánvi, opražte nakrájenou cibuli. Tu pak přidejte spolu s 2/3 nastrouhaného sýra ke klobáse a bramborám.

3

Směs v pekáči dochuťte solí a pepřem, přelijte mlékem s rozkvedlanými vejci a pečte ve vyhřáté troubě 35 minut. Poté brambory vyjměte z trouby, posypte zbylým sýrem a pečte dalších 8 minut. Ihned podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí máslové croissanty hotové neobvykle rychle

Recept na skvělé, zapečené lilky se sýrem a tvarohem

Bohaté medové řezy se dvěmi krémy a bílkovou polevou

Netradiční lasaně s žampiony a čabajkou

Masoví ježci v rajčatové omáčce

Proteinové fitness tyčinky s extra porcí čokolády na povrchu

Podplameník – slovenský slaný koláč se slaninou a cibulkou

Špagetová dýně s houbovou omáčkou

Španělské ptáčky

Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Delikátní těstovinový salát s červenými hrozny, ořechy a slaninou

Fitness nepečený kokosový dort s banány