Léto ještě není u konce a počasí láká ke grilování. Pro dobrodružné duše tu máme jeden vynikající recept na perfektní grilovaná kuřecí prsa. Kombinace ostružin, balsamika a steakového koření vás zaručeně dostane. 🙂

Léto ještě není u konce a počasí láká ke grilování. Pro dobrodružné duše tu máme jeden vynikající recept na perfektní grilovaná kuřecí prsa. Kombinace ostružin, balsamika a steakového koření vás zaručeně dostane. 🙂
Marináda
Poleva
Rozmačkané ostružiny dejte do uzavíratelného sáčku společně s olivovým olejem, 1/2 hrnku balsamika, ostré omáčky, 2 lžícemi cukru a steakového koření. Přidejte kuřecí prsa a pořádně vše protřepejte.
Dejte do lednice aspoň na 4 hodiny a jednou za čas sáček otočte,aby se marináda rovnoměrně rozprostřela.
Rozehřejte gril a položte na něj jednotlivá kuřecí prsa.
Mezitím si připravte polevu – v menším rendlíku smíchejte ledovou vodu a kukuřičný škrob. Poté přidejte cukr, balsamiko a ostružiny. Vše zamíchejte a ostružiny postupně rozmačkejte. Za stálého míchání vařte přibližně 4 minuty do zhoustnutí.
Kuře grilujte 3 až 5 minut z jedné strany, poté jej obraťte a pečte další 2 až 4 minuty.
Servírujte ihned s lžící horké ostružinové polevy. Skvěle se hodí ke grilované kukuřici nebo rozmačkaným bramborám.