Léto ještě není u konce a počasí láká ke grilování. Pro dobrodružné duše tu máme jeden vynikající recept na perfektní grilovaná kuřecí prsa. Kombinace ostružin, balsamika a steakového koření vás zaručeně dostane. 🙂
Grilovaná kuřecí prsa s ostružinovou polevou
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Marináda
- 2 hrnky rozmačkaných ostružin
- 1 hrnek olivového oleje
- 1/2 hrnek balsamika
- trochu ostré omáčky dle vašeho výběru
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce steakového koření
- 6 vykostěných kuřecích prsou
Poleva
- 1/2 hrnku ledové vody
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1/4 hrnku balsamika
- 1 hrnek ostružin
Postup
1
Rozmačkané ostružiny dejte do uzavíratelného sáčku společně s olivovým olejem, 1/2 hrnku balsamika, ostré omáčky, 2 lžícemi cukru a steakového koření. Přidejte kuřecí prsa a pořádně vše protřepejte.
2
Dejte do lednice aspoň na 4 hodiny a jednou za čas sáček otočte,aby se marináda rovnoměrně rozprostřela.
3
Rozehřejte gril a položte na něj jednotlivá kuřecí prsa.
4
Mezitím si připravte polevu – v menším rendlíku smíchejte ledovou vodu a kukuřičný škrob. Poté přidejte cukr, balsamiko a ostružiny. Vše zamíchejte a ostružiny postupně rozmačkejte. Za stálého míchání vařte přibližně 4 minuty do zhoustnutí.
5
Kuře grilujte 3 až 5 minut z jedné strany, poté jej obraťte a pečte další 2 až 4 minuty.
6
Servírujte ihned s lžící horké ostružinové polevy. Skvěle se hodí ke grilované kukuřici nebo rozmačkaným bramborám.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}