Zdravé cuketové nudle s omáčkou z kešu oříšků

Tyhle nudle si s naprostou lehkostí vybojovaly přední místo mezi našimi nejoblíbenějšími letními recepty. :) Ještě než skončí cuketová sezóna, tak si jednu sežeňte a vyzkoušejte tenhle rychlý, snadný a zdravý recept.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 cukety
  • 100 g kešu oříšku
  • 2 lžičky sušené petržele
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky utřeného česneku

Postup

1

100 g kešu oříšků zalijte vodou a nechce alespoň dvě hodiny namáčet. Pokud nemáte čas, můžete je cca 15 min vařit. Účelem tohoto je, aby byly oříšky dokonale měkké.

2

Jakmile jsou oříšky měkké, přebytečnou vodu z nich slijte. Následně přilijte 150 ml nové vody a vše rozmixujte v krémovou omáčku.

3

Do omáčky přidejte 2 lžičky sušené petrželky a 1 lžičku soli. Důkladně promíchejte a dejte stranou.

4

Cukety očistěte, rozkrojte napůl a poté nožem rozkrájejte na nudličky, které jsou cca 0,5 cm tlusté. Pokud je nakrájíte tenčí, budou se pak sníze trhat, pokud tlustší, bude déle trvat než změknou.

5

Rozplate velkou pánev. Můžete do ní přilít cca lžíci oleje, na kterém osmahnete 2 stroužky utřeného česneku. K česneku poté přidejte cuketové nudle a restujte do změknutí. Cca 3 - 5 minut, záleží na jejich tloušťce.

6

Jakmile jsou nudle měkké a lehce nahnědlé, můžete do nich přimícha omáčku z kešu oříšků a podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvové špagety s guacamole

Domácí pečené pikantní kešu oříšky s medem

Grilované broskve s levandulí a mátou

Grilované kuřecí špízy se zeleninou

Dýňový falafel

Celozrnné karobové muffiny

Nepečené banánovo – ananasové řezy se šlehačkou a vlašskými ořechy

Jednoduché medové řezy

Video: Čokoládový zrcadlový dort s pěnou z bílé čokolády a jahodovým želé uvnitř

Pampelišková zmrzlina

Domácí kávové marshmallows

Zeleninové rissoto se sójou