Recept na mandlovo karamelové sušenky
Lahodná kombinace karamelu a mandlí? Vyzkoušejte tyto křupavé mandlovo karamelové sušenky. Příprava těsta je velmi rychlá a snadná a po sušenkách se jen zapráší.
- Sušenek: 100
- Čas přípravy: 15 minut
- Čas pečení: 10 minut/1 dávka

Ingredience
- 1 hrnek změklého másla (změklé do pokojové teploty, ne roztáté)
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 hrnek cukru moučka
- 2 vejce
- 1 hrnek oleje
- 1 čajová lžička mandlového extraktu
- 4,5 hrnku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička kypřícího prášku
- špetka soli
- 2 hrnky nakrájených mandlí (pro estetiku doporučujeme plátky)
- 230 g karamelek nakrájených na malé kousky
Postup
Dejte předehřát troubu na 180°C. Ve velké míse smíchejte změklé máslo, cukr krystal a cukr moučka.
Po jednom vmíchejte vejce a důkladně promíchejte.
Přidejte olej a mandlový extrakt.
V druhé míse smíchejte mouku, jedlou sodu a kypřící prášek.
Sypkou směs vmíchejte do mokré a dobře promíchejte.
Přimíchejte nakrájené karamelky a mandle.
Na nenamazaný plech vyložte pomocí čajové lžičky těsto. Hrudky pokládejte 5 cm od sebe. Pečte 10 – 12 minut, než zezlátnou.
Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře