Bezlepkové jablečné jáhlové lívanečnky

Tento recept je zdravější varianta oblíbených lívanců, lívance jsou z jáhlové mouky, jsou tedy bezlepkové a jablka dodávají lívanečkům potřebnou vláčnost, navíc jsou velmi rychle připravené a jsou ideální variantou sladké snídaně.

Markéta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 nastrouhaná jablka
  • 150 g jáhlové mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžíci rozinek
  • 1/2 hrnku vlažného mléka
  • lžičku jedlé sody

Na dokončení

  • švestková povidla – ideálně domácí
  • tvaroh – ochucený skořicí a doslazený javorovým sirupem

Postup

1

Všechny ingredience na lívanečky smícháme a vznikne nám řidší těsto. Lívanečky pečeme v lívanečníku.

2

Lívance potřeme povidly a dozdobíme tvarohem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Super rychlý a snadný koláček ze sušeného ovoce

Snadná a rychlá mexická quinoa z jedné pánve

Makovo-ořechová bábovka (bezlepková)

Vločkový drobenkový koláč s tvarohem a hruškami

Žemlovka

Karbanátky z kapusty a uzeného tofu

Křupavá ořechová granola

Snadné banánové muffiny z ovesných vloček a jogurtu

Brokolicové placičky s quinou a mozzarellou

Dýňový chlebíček

Rajčatová polévka s mozzarelou a bazalkou

Králičí kousky s mangem a zázvorem