Zapečené avokádo s vejcem k snídani
Miluji avokádo... na všechno a se vším. Má hodně vlákniny a je skvělým pomocníkem pro zlepšení kvality vlasů a pokožky. Pro nás ženy je ideální.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 avokádo
- 2 vejce
- 4 cherry rajčátka
- 1 lžička sušeného koriandru
- Sůl
- Pepř
Postup
1
Předehřejeme troubu na 190 stupňů.
2
Avokádo rozpůlíme a vyndáme z něj pecku.
3
Uprostřed obou polovin vykrojíme lžičkou větší důlek.
4
Do každého vyklepneme vajíčko, nakrájená cherry rajčata a posypeme solí, pepřem a koriandrem.
5
Dáme péct na 180-190 stupňů na cca 20 minut.
Poznámka
Avokádo také můžete zapéct s mozzarellou a šunkou – fantazii se meze nekladou.
Zbytek vykrojeného avokáda nevyhazujte. Lze ho použít na pomazánku anebo na obličejovou masku :)
Jeden kus má zhruba 160 kalorií, 2 gramy bílkovin a 15 gramů zdravých tuků. Obsahuje také 9 gramů sacharidů, přičemž 7 z nich jsou vlákna, takže jsou tam jen 2 g čistých sacharidů, díky čemuž je to velmi nízkokalorická potravina
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}