Zapečená cuketa s rajčaty a černými olivami

Opravdu jsem nevěděla, jak tenhle recept nazvat. Na koláč je to příliš šťavnaté...na omeletu syté...no prostě lehké letní jídlo :-)

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg cukety
  • 6 vajec
  • 6 – 8 rajčat (podle velikosti)
  • 100 g černých oliv
  • 1 hlavička česneku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička pepře
  • sůl
  • 4 lžíce oleje na pomazání pečícího papíru a vršku

Postup

1

Cuketu omyjema a nastrouháme nahrubo. Mladší cukety strouháme celé, včetně slupky a měkkého vnitřku, u starších cuket vydlabeme semínka a cukety oloupeme.

2

K nastrouhané cuketě přidáme prolisovaný česnek, vejce a veškeré koření. Pořádně promícháme a vylijeme na plech na pečící papír pomazaný olejem.

3

Poklademe olivami nakrájenými na kolečka a rajčaty, které také nakrájíme na plátky.

4

Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 30 minut, pak potřeme vršek olejem a dopékáme dalších 30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé těstoviny z jedné pánve s hráškem a slaninou

Pikantní vepřové nudličky

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Pikantní hořčičná marináda s česnekem a bazalkou

Pikantní cuketová směs na topinky

Zapečené bramborové lupínky s tymiánem – perfektní příloha

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Slavnostní zapékaná bramborová kaše se slaninou a pažitkou

Pečená dýňová polévka s jablkem

Cuketové závitky s pancettou a sýrem halloumi

Dýňové ragú s fazolkami