Jednoduchá pečená dýně s cibulí, rozmarýnem a parmezánem

Znáte dýni Hokkaidó především v podobě krémové polévky? Vyzkoušejte ji tentokrát upéct v troubě s cibulí a rozmarýnem. Pro ještě výraznější chuť přidejte parmezán a chutná večeře je na stole. Podávejte ji například s vaším oblíbeným listovým salátem. 🙂

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 střední dýně Hokkaidó
  • 1 střední cibule
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu (nebo sýra parmezánového typu)
  • olivový olej
  • sůl

Postup

1

Dýni dobře omyjte (ideálně i houbičkou, bývá na ní hodně hlíny) a nakrájejte na větší kousky.

2

Cibuli nakrájejte na větší kousky a spolu s dýní rozprostřete rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.

3

Lehce pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí dle chuti (raději méně, kvůli slanému parmezánu).

4

Dejte péct na 200 °C do střední části trouby na zhruba 10-15 minut, dokud dýně nezačne měknout.

5

Poté zasypte parmezánem a nechte v troubě ještě zapéct zhruba 5 minut.

6

Dýně je hotová jakmile začnou její okraje lehounce zlátnout.

7

Dobrou chuť. 🙂

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Dýňové vafle s rooibosem, ořechy a medem

Máslo s medvědím česnekem

Bramborové šišky s perníkem a jahodovou pěnou

Křehké linecké vánoční stromečky s malinovým džemem

Zapečené česnekovo-houbové houstičky do 15 minut

Jahodové tiramisu

Nejlepší marináda na maso

Celozrnné špaldové bagetky

Míchaná vajíčka se špenátem a chilli

Odlehčená snídaně s jablíčkem a hruškou

Mandlo-rozinková srdíčka bez mouky a másla