Jednoduchá pečená dýně s cibulí, rozmarýnem a parmezánem

Znáte dýni Hokkaidó především v podobě krémové polévky? Vyzkoušejte ji tentokrát upéct v troubě s cibulí a rozmarýnem. Pro ještě výraznější chuť přidejte parmezán a chutná večeře je na stole. Podávejte ji například s vaším oblíbeným listovým salátem. 🙂

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 střední dýně Hokkaidó
  • 1 střední cibule
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu (nebo sýra parmezánového typu)
  • olivový olej
  • sůl

Postup

1

Dýni dobře omyjte (ideálně i houbičkou, bývá na ní hodně hlíny) a nakrájejte na větší kousky.

2

Cibuli nakrájejte na větší kousky a spolu s dýní rozprostřete rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.

3

Lehce pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí dle chuti (raději méně, kvůli slanému parmezánu).

4

Dejte péct na 200 °C do střední části trouby na zhruba 10-15 minut, dokud dýně nezačne měknout.

5

Poté zasypte parmezánem a nechte v troubě ještě zapéct zhruba 5 minut.

6

Dýně je hotová jakmile začnou její okraje lehounce zlátnout.

7

Dobrou chuť. 🙂

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí rohlíky plněné uzeným sýrem

Rychlé bezlepkové pečivo bez kynutí

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Cizrna na paprice

Zdravá slaná čokoláda bez cukru s mandlemi smíchaná do 5 minut

Jahodové řezy s piškotovým korpusem a pudinkem

Video: Nejsnadnější a nejrychlejší tiramisu nejen pro začátečníky

Video: 7 jedinečných japonských dezertů

Máslo s medvědím česnekem

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Vláčné cuketové placičky s petrželí a česnekem

Lahodná polévka z pečené mrkve