Bruselské vafle s omáčkou z lesních plodů a šlehačkou
Vafle a tento recept jsem vyzkoušela poprvé a musím říci, že chuťově jsou moc dobré, vzhledově je musím ještě trochu vychytat :-). Recept byl přiložen u multifunkčního toustovače, který jsem si teď nově pořídila.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Těsto:
- 125g hladké mouky
- 4 vajíčka
- špetka soli
- lžička cukru
- 250ml mléka
- 1 vanilkový lusk (stačí i vanilkový cukr)
- 100g másla
- ovoce (dle libosti)
- cukr (dle toho jak je ovoce sladké a jak kdo má rád)
Postup
1
V míse smíchejte 125g mouky, 4 vaječné žloutky, špetku soli a 1 lžičku cukru.
2
Postupně přidávejte 250ml mléka svařeného s vanilkovým luskem, který po svaření z mléka vyndáte. Pokud nemáte van.lusk, postačí přidat do mléka 1 vanilkový cukr a nechat rozpustit.
Poté přidejte rozpuštěné lehce zchladlé máslo. Dobře promíchejte.
3
Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který postupně vmícháváme do těsta.
4
Smažíme ve vaflovači dozlatova.
5
Na omáčku si svaříme ovoce s cukrem.
Šlehačku vyšleháme do tuha.
6
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}