Bruselské vafle s omáčkou z lesních plodů a šlehačkou

Vafle a tento recept jsem vyzkoušela poprvé a musím říci, že chuťově jsou moc dobré, vzhledově je musím ještě trochu vychytat :-). Recept byl přiložen u multifunkčního toustovače, který jsem si teď nově pořídila.

Pavla M.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:
  • 125g hladké mouky
  • 4 vajíčka
  • špetka soli
  • lžička cukru
  • 250ml mléka
  • 1 vanilkový lusk (stačí i vanilkový cukr)
  • 100g másla
Omáčka:
  • ovoce (dle libosti)
  • cukr (dle toho jak je ovoce sladké a jak kdo má rád)
šlehačka na šlehání

Postup

1
V míse smíchejte 125g mouky, 4 vaječné žloutky, špetku soli a 1 lžičku cukru.
2
Postupně přidávejte 250ml mléka svařeného s vanilkovým luskem, který po svaření z mléka vyndáte. Pokud nemáte van.lusk, postačí přidat do mléka 1 vanilkový cukr a nechat rozpustit. Poté přidejte rozpuštěné lehce zchladlé máslo. Dobře promíchejte.
3
Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který postupně vmícháváme do těsta.
4
Smažíme ve vaflovači dozlatova.
5
Na omáčku si svaříme ovoce s cukrem. Šlehačku vyšleháme do tuha.
6
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tortičky s kokosovým krémom a jahodami

Sladké vánoční rolky plněné ořechovou směsí

Zapečená brokolice s černým kořenem

Rolovaný makový chlebíček

Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut

Nepečený cheesecake s jahodami

Pudingoš

Lávový dortík – nepečený šlehačkový dezert s karamelem

Pečené kuře v acidofilním mléku s česnekovými výhonky

Pečené marinované kukuřice

Trojbarevné třešňovo marcipánové muffiny

Veganské sushi