fbpx

Zapékaný lilek se špenátem, ricottou a dvěma druhy sýrů za 45 minut

Dietní a rychlé jídlo, které připravíte za 45 minut. 🙂 Většinu surovin  tvoří zelenina, která, ač se nezdá, je pečená naprosto skvělá a je to taky výborný způsob, jak dostat do dětí trochu zeleniny, kterou ukryjtete pod vrstvou dokonale zaperčeného sýra. 🙂

  • Doba přípravy: 45 minut
  • Porce: 6
Recept na zapékaný lilek se špenátem a ricottou

Ingredience

  • 4  lilky
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1 balení špenátu, rozmrazeného
  • 3 hrnky ricotty
  • 1 vejce
  • 1 1/2 hrnku Marinara omáčky
  • 2 hrnky parmazánu, strouhaného
  • 3/4 hrnku bazalkových lístků, nasekaných
  • 1 hrnek strouhané sýra dle chuti
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Očistěte lilky a rozkrojte podélně na přibližně 5 mm tlusté pláty.

3

Plátky lilku vložte na plech vyložený pečícím papírem a posolte a opepřete. Lehce pokapejte olivovým olejem.

4

Vložte do trouby a pečte přibližně 10 minut. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout.

5

Ve velké míse smíchejte ricottu, vejce, bazalku, sůl, pepř a hrnek strouhaného parmazánu. Ze špenátu vymačkejte vodu a přimíchejte jej do sýrové směsi.

6

Přibližně 3 lžíce směsi nandejte na každý plát lilku. Zarolujte a vložte koncem dolů do velké zapékací mísy. Posypejte strouhaným sýrem a zbývajícím parmazánem.

7

Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut nebo dokud se sýr zcela nerozpustí.

Mohlo by vás zajímat:
bazalka hlavní chody lilek olivový olej parmazán pečení ricotta slané recepty snadné recepty špenát sýr vegetariánské Fitness a zdravé Hlavní jídla Vegetariánské

Zdroj: 12tomatoes.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře