Nevařená ovesná kaše – skvělá čokoládová svačina

Tuhle skvělou svačinu si vždy připravím den dopředu a ráno už jenom hodím do kabelky, vhodné pro všechny lenivce a nesnídaly.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3–4 lžíce ovesných vloček
  • větší lžička chia semínek
  • lžička třtinového cukru
  • menší lžička kakaa
  • přibližně 1 dl rostlinného mléka (kokosového, mandlového – domácího či koupeného)
  • čerstvé ovoce, např. banán
  • dle chuti: hořká čokoláda, mandle

Postup

1

Skleničku (nebo skleničky) od přesnídávky naplníme z cca 1/3 ovesnými vločkami.

2

Přidáme chia semínka, kakao, třtinový cukr. Podle chuti můžeme přidat také např. kostičky hořké čokolády rozlámané na kousky nebo několik mandlí. Zalijeme mlékem kousek nad všechny suroviny.

3

Promícháme lžičkou. Doplníme banánem.

4

Skleničky uzavřeme a dáme do lednice. Ovesné vločky přes noc krásně změknou.

Poznámka

Tento recept je velmi variabilní, snadno ho upravíte a vyhovíte vlastním chutím, já prostě miluji kombinaci čokolády a banánu, takže mám jasno. Výborná je ale i kombinace sladkých hrušek/jablek a skořice, meruněk a hrozinek…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémové rizoto s dýní hokkaido

Tuňák a losos na batátovém pyré s wasabi majonézou

Žitná pizza s mletým masem

Broskvovo-borůvkový (chia) dezert s mátou

Recept na Hříšně Dobré domácí Snickers tyčinky

Banánovo borůvkový chléb

Meruňková marmeláda s pektinem a minimem cukru

Domácí kokosové máslo

Cupcakes s ovocem a jogurtovým krémem

Masopustní staročeské koblihy

Osvěžující ovocný salát s citrónovou zálivkou a mákem

Masové kuličky v pikantní omáčce