Nevařená ovesná kaše – skvělá čokoládová svačina

Tuhle skvělou svačinu si vždy připravím den dopředu a ráno už jenom hodím do kabelky, vhodné pro všechny lenivce a nesnídaly.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3–4 lžíce ovesných vloček
  • větší lžička chia semínek
  • lžička třtinového cukru
  • menší lžička kakaa
  • přibližně 1 dl rostlinného mléka (kokosového, mandlového – domácího či koupeného)
  • čerstvé ovoce, např. banán
  • dle chuti: hořká čokoláda, mandle

Postup

1

Skleničku (nebo skleničky) od přesnídávky naplníme z cca 1/3 ovesnými vločkami.

2

Přidáme chia semínka, kakao, třtinový cukr. Podle chuti můžeme přidat také např. kostičky hořké čokolády rozlámané na kousky nebo několik mandlí. Zalijeme mlékem kousek nad všechny suroviny.

3

Promícháme lžičkou. Doplníme banánem.

4

Skleničky uzavřeme a dáme do lednice. Ovesné vločky přes noc krásně změknou.

Poznámka

Tento recept je velmi variabilní, snadno ho upravíte a vyhovíte vlastním chutím, já prostě miluji kombinaci čokolády a banánu, takže mám jasno. Výborná je ale i kombinace sladkých hrušek/jablek a skořice, meruněk a hrozinek…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Opékaný květák s parmazánem a petrželkou

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Domácí burákové máslo

Čokoládové želé banánky

Restovaná ryba s hráškovým pyré

Cuketové nudle s rajčatovou omáčkou

Máslové sušenky s brusinkami a bílou čokoládou nejen na Vánoce

Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou

Špaldovo-pohankové linecké cukroví

Osvěžující citronový koláč se sněhovými pusinkami

Sušená rajčata

Řepový salát