Bezový med s vanilkou

Z květů bezu toho jde připravit hodně. K základu patří bezový sirup, limonáda a med. Zkuste si med vylepšit vanilkou. Je naprosto skvělý

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 20 květů černého bezu
  • 1 kg cukru
  • 1 litr vody
  • 1 citrón
  • 1/3 vanilkového lusku

Postup

1

Květy dejte do hrnce společně s citrónem nakrájeným na kousky a zalijte 1 litrem vody. Přiveďte k varu a vařte na minimálním plamenu 10 minut.

2

Přikryjte pokličkou a nechte 24 hodin na chladném místě.

3

Potom přeceďte přes plátno a pořádně vymačkejte.

4

Dejte vařit a přisypte cukr a zrníčka z 1/3 vanilkového lusku. Směs vařte do zhoustnutí.

5

Ještě horké nalijte do připravených lahviček

Poznámka

Většinu bylinných medů vařím trochu jiným způsobem. Kdy vždy přivedu k varu a hned vypnu a nechám vychladnout a opakuji do zhoustnutí (trvá to i několik dnů). Při takovém postupu se zachovají všechny důležité látky z rostliny. Výše uvedený recept je spíš pro chuť než obsah.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravá citronovo-čočková polévka s kurkumou

Red velvet cookies

Panna cotta z podmáslí s citronovým krémem

Salát z bílé ředkve

Krémová polévka z topinambur a žampionů

Recept na domácí rajský protlak

Lahodná mrkvová bábovka s vlašskými ořechy a pomerančovou polevou

4 nejoblíbenější krémy na dorty a cupcaky

4 nejoblíbenější krémy na dorty a cupcaky

Video: Snadný jablečný tart s cukrovo-máselnou glazurou

Lilkové mini pizzy s domácí rajčatovou omáčkou, italským kořením a sýrem

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Video: Extra čokoládové palačinky se smetanově čokoládovou polevou