Cheesecakové jednohubky se skořicí a čokoládovým zdobením
Udělejte radost či vyvolejte senzaci na návštěvě těmito roztomilými cheesecakovými jednohubkami. Receptura je obdobná klasickému cheesecaku, korpus je navíc obohacený skořicí a povrch čtverečků je ozdoben čokoládou pro ještě lepší chuťový zážitek.
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
18 ks rozdrcených grahamových sušenek (nebo 36 ks Bebe sušenek)
¼ hrnku krupicového cukru
½ lžičky mleté skořice
špetka soli
8 lžic rozpuštěného másla
Krém
720 g krémového sýra (např. Philadelphie, Lučiny)
1¼ hrnku cukru
⅓ hrnku řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
5 vajec
1½ lžíce vanilkového extraktu
Zdobení
½ hrnku rozpuštěné čokolády dle chuti
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte formu o velikosti 22 x 33 cm a dno vyložte pečícím papírem.
2
V misce smíchejte rozdrcené sušenky, cukr, skořici a sůl. Promíchejte. Přidejte máslo a rozmíchejte do hladké směsi.
3
Sušenkovou směsí vyložte dno formy a dejte péct na 8 až 9 minut, nebo dokud okraje nebudou zlatavé. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Snižte teplotu trouby na 160 °C.
4
V míse smíchejte krémový sýr, cukr, jogurt a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a přilijte lehce našlehaná vejce. Rozmíchejte vše dohladka.
5
Nalijte směs do formy na sušenkový základ a pečte přibližně 30 až 35 minut.
6
Nechte vychladnnout na pokojovou teplotu a poté dejte přes noc do lednice. Další den nakrájejte cheesecake na malé čtverce, pocákejte rozpuštěnou čokoládou a podávejte.