Cheesecakové jednohubky se skořicí a čokoládovým zdobením
Udělejte radost či vyvolejte senzaci na návštěvě těmito roztomilými cheesecakovými jednohubkami. Receptura je obdobná klasickému cheesecaku, korpus je navíc obohacený skořicí a povrch čtverečků je ozdoben čokoládou pro ještě lepší chuťový zážitek.

Ingredience
- 18 ks rozdrcených grahamových sušenek (nebo 36 ks Bebe sušenek)
- ¼ hrnku krupicového cukru
- ½ lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 8 lžic rozpuštěného másla
Krém
- 720 g krémového sýra (např. Philadelphie, Lučiny)
- 1¼ hrnku cukru
- ⅓ hrnku řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
- 5 vajec
- 1½ lžíce vanilkového extraktu
Zdobení
- ½ hrnku rozpuštěné čokolády dle chuti
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte formu o velikosti 22 x 33 cm a dno vyložte pečícím papírem.
V misce smíchejte rozdrcené sušenky, cukr, skořici a sůl. Promíchejte. Přidejte máslo a rozmíchejte do hladké směsi.
Sušenkovou směsí vyložte dno formy a dejte péct na 8 až 9 minut, nebo dokud okraje nebudou zlatavé. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Snižte teplotu trouby na 160 °C.
V míse smíchejte krémový sýr, cukr, jogurt a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a přilijte lehce našlehaná vejce. Rozmíchejte vše dohladka.
Nalijte směs do formy na sušenkový základ a pečte přibližně 30 až 35 minut.
Nechte vychladnnout na pokojovou teplotu a poté dejte přes noc do lednice. Další den nakrájejte cheesecake na malé čtverce, pocákejte rozpuštěnou čokoládou a podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
cheesecake čokoláda jednohubky pečení sladké recepty snadné recepty vanilkový extrakt Dezerty
Zdroj: www.purewow.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře