Pšeničné tortilly
Tortilly mají jako příloha velmi široké využití. Můžete si je jako běžné pečivo jen tak namazat pomazánkou, naplnit je zeleninovou směsí a jsou skvělé k hummusu nebo indickým jídlům. Jednou zkusíte udělat domácí tortilly a už nikdy nebudete chtít ty gumové z obchodu. Navíc není vůbec těžké je připravit.

Ingredience na 10 porcí
Suroviny na cca 12 – 14 tortill:
- 500g hladké pšeničné mouky
- 2 lžičky soli
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 3/4 hrnku olivového oleje
- 3/4 hrnku vody
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Do mísy si dáme nejprve 2/3 mouky, osolíme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme vodu a olej a důkladně promícháme vařečkou, dokud nevznikne hladké těsto. Postupně zamícháme zbytek mouky a případně přilijeme trochu vody, kdyby bylo těsto moc hutné.

Těsto rozdělíme na 12 - 14 stejných kuliček, které na pomoučené podložce vyválíme na tenké placky.
Na rozehřáté pánvičce pak tortilly nasucho krátce opečeme z obou stran (ne moc dlouho, aby nebyly tvrdé). To, že máme tortillu otočit, poznáme podle toho, že se tortilla začne nadouvat a tvořit vzduchové bubliny.

Mohlo by vás zajímat: