Pšeničné tortilly

Tortilly mají jako příloha velmi široké využití. Můžete si je jako běžné pečivo jen tak namazat pomazánkou, naplnit je zeleninovou směsí a jsou skvělé k hummusu nebo indickým jídlům. Jednou zkusíte udělat domácí tortilly a už nikdy nebudete chtít ty gumové z obchodu. Navíc není vůbec těžké je připravit.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na cca 12 – 14 tortill:

  • 500g hladké pšeničné mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku olivového oleje
  • 3/4 hrnku vody

Postup

1

Do mísy si dáme nejprve 2/3 mouky, osolíme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme vodu a olej a důkladně promícháme vařečkou, dokud nevznikne hladké těsto. Postupně zamícháme zbytek mouky a případně přilijeme trochu vody, kdyby bylo těsto moc hutné.

2

Těsto rozdělíme na 12 - 14 stejných kuliček, které na pomoučené podložce vyválíme na tenké placky.

3

Na rozehřáté pánvičce pak tortilly nasucho krátce opečeme z obou stran (ne moc dlouho, aby nebyly tvrdé). To, že máme tortillu otočit, poznáme podle toho, že se tortilla začne nadouvat a tvořit vzduchové bubliny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kávové rizoto s pečenou paprikou a hovězí svíčkovou

Cheesecakové řezy s křehkým korpusem a jablky

Lehká vajíčková pomazánka

Ayran – nápoj který uhasí oheň v puse

Cuketová quesadilla

Plněný kuřecí prsíčka se zeleninou

Nudle s brokolicí, restovaným kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Křupavé máslové sendviče s náplní z jablek a goudy

Polévka z fazolí mungo

Domácí rohlíky

Koko – čoko lívance

Kefírové minidortíky s tvarohovo lučinovým krémem