Veganský cheesecake s kokosem, čokoládou a mandlemi

Křupavý korpus s čokoládovou vrstvou, po které následuje vrstva kokosového krému a nakonec pražené plátky mandlí s kokosem. Tento recepty má více, než jednu skvělou vlastnost – je bezlepkový, veganský i vhodný pro raw stravování.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 1 a ½ hrnku mandlí
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • ½ hrnku datlí, vypeckovaných
  • 2 lžíce kokosového oleje

Čokoládová vrstva

  • ¼ hrnku javorového sirupu
  • ½ hrnku holandského kakaa
  • ¼ hrnku kokosového oleje

Kokosový krém

  • 2 hrnky kešu oříšků, namočených přes noc ve vodě
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ – ½ hrnku javorového sirupu
  • 4 lžíce kokosového oleje

Zdobení

  • 1/4 hrnku plátků mandlí
  • 1/4 hrnku strouhaného kokosu
  • kousky raw čokolády

Postup

1

Zalijte dva hrnky kešu oříšků vodou a nechte přes noc nasáknout.

2

Formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem.

3

Všechny ingredience na korpus vsypte do mixéru a mixujte najemno. Směsí vyložte dno formy. Dejte na chvíli do mrazáku, než uděláte čokoládu na další vrstvu.

4

Na čokoládovou vrstvu smíchejte javorový sirup, kakao a kokosový olej.

5

Na korpus nalijte čokoládovou polevu a dejte opět do mrazáku.

6

Všechny ingredience na krém vložte do mixéru a mixujte do hladké konzistence. Nalijte do formy a zahlaďte nerovnosti.

7

Vložte hotový cheesecake do mrazáku aspoň na tři hodiny. Přibližně 30 minut před podáváním jej vyjměte z mrazáku.

8

Na zdobení lehce orestujte mandlové plátky a kokos na suché pánvi. Nasypte na cheesecake, přidejte čokoládové kousky a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kiwi limonáda

Pečené brambory

Zapékané hlávkové zelí s cuketou, česnekem a sýrem

Pikantní udon nudle s tofu

Snadné vanilkové sušenky s pekanovými ořechy

Pikantní květákové jednohubky ve vypečené krustičce

Italský čokoládový salám bez másla (bez pečení)

Fit čokoládové řezy s ořechy bez pečení

Pomazánka z pečeného lilku

Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

Proteinový koláčik

Pikantní zeleninová mísa s avokádem a cizrnou