Duhový dort s překvapením uvnitř

Máme od vás spoustu povedených dortů a proto víme, že potřebujete pořádnou výzvu. Takovou výzvou je tento dort, který udělá spoustu parády a jako takový se postará a skvělou zábavu. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na korpus

  • 250g prosáté hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 110 gramů másla pokojové teploty
  • 300 gramů krystalového cukru
  • 2 vejce
  • čajová lžička vanilkového extraktu.
  • 240 ml smetany
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku

Na krém

  • 225g krémového sýra (Lučina, Žervé atd.)
  • 225g Mascarpone (ovšem recept s radostí snese opět Lučinu, či Žervé)
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu (Popřípadě vanilkový cukr, poté ale uberte dle potřeby klasický cukr)
  • 115g prosátého moučkového cukru
  • 360ml 35-40% smetany

Na ozdobu

  • gumové, čokoládové bonbóny
  • potravinářská barviva (takové barvy, které chcete aby měla vaše duha)
  • bílý fondán

Pokud si chcete vyrobit domácí fondán, připravte si:

  • 1 kg moučkového cukru
  • 1/2 dl horké vody
  • 2 lžíce rozpuštěného ztuženého tuku
  • 1 lžíce práškové želatiny
  • mandlové aroma

Postup

1

1 kg kvalitního moučkového cukru dáme na vál, uděláme důlek, smícháme želatinu s horkou vodou, zamícháme a vlijeme do důlku

2

lžíci kulatou stranou vtíráme želatinu s vodou do cukru, takto zpracujeme asi 2/3 cukru, dokud nám nevznikne krásně bílá pasta

3

přidáme ostatní suroviny a důkladně je propracujeme, fondán musí být tužší ale musí jít dobře vyválet (měl by být jako plastelína)

4

hromádku fondánu necháme odpočinout asi 1 hodinku v lednici

5

vál poprášíme moučkovým cukrem, fondán vyválíme na tloušťku 3 mm, pokud se drolí, stačí si jen namočit ruce vodou

6

vyválený plát stočíme na váleček a přeneseme na dort, hezky uhladíme a konce, co přesahují, odstraníme, nebo stočený plát fondánu můžeme skladovat v sáčku v lednici i několik dní.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snídaňová pohanková kaše s ovocem

Domácí kokosové máslo

Jahodová ovesná kaše

Meruňková marmeláda s pektinem a minimem cukru

Sezamové kuře v těstíčku

Banánové muffiny s kefírem, mandlemi a bez přidaného cukru

Steak z tuňáka na barevném pepři a mořské soli

Tvarohové mini zmrzlinky s čerstvými jahodami

Zdravý makový dort bez mouky a cukru

Návod na jednoduchý narozeninový včelí dort

Vanilkové cupcakes s máslovým krémem

Rizoto z hnědé rýže s řepou a tymiánem