Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky

Tohle je bezkonkurenčně naše nejlepší cukroví. Je to přesně ten recept, se kterým ochotně pomáhá celá rodina. Proč? Protože kdo dělá bonbóny, může ujídat :P

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g bílé čokolády
  • 1 lžíce kokosového tuku (příp. ztužený pokrmový tuk)
  • 50 g sezamových semínek
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g dýňových semínek
  • 50 g spařených a oloupaných mandlí
  • 50 g lískových oříšků
  • 100 g rozinek
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička nastrouhané kůry z bio citronu

Postup

1

Rozehřejeme pánev a na ní nasucho opražíme oříšky a semínka. Přidáváme je postupně podle velikosti, aby se nám nepřipalovaly. Nejdříve vsypeme oloupané posekané mandle, po chvíli pokrájené oříšky, pak dýňová semínka, následně slunečnicová a nakonec sezamová. Úplně nakonec přisypeme skořici a citronovou kůru a jen pár vteřin ještě zahříváme. Nakonec vmícháme i rozinky.

2

Mezitím, co se nám praží semínka, rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s kokosovým tukem a do rozpuštěné vsypeme obsah pánve. Promícháme a dvěma lžičkami tvoříme na plech malé hromádky a necháme v chladu (pod zámkem!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celerový salát pro lepší imunitu

Osvěžující jogurtovo-jahodový koláč z křehkého těsta

Domácí koblihy

Vaječná omeleta s žampiony a zeleninou

Řepová polévka

Svěží letní melounové nanuky s kokosovým mlékem a kiwi

Carpaccio di bresaola

Video: Jahodový crumble – ovocný koláč s posypkou z ovesných vloček

Indická červená čočka

Popraskané dýňové sušenky

Tuniaková tortilla

Tvaroho-makový koláč bez mouky