Skvělé domácí vdolky

Krásně jemné domácí vdolečky posypané moučkovým cukrem.

Skvělé domácí vdolky

Ingredience na 8 porcí

  • 1,5 kg hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 25 g droždí
  • 90 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 žloutek
  • 200 g másla

 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

V teplém mléce rozmíchejte lžíci cukru a droždí. Nechte vzejít kvásek.

2

Na vál si připravte mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, změklé máslo, žloutek a kvásek.

3

Vypracujte těsto, dokud nebude hladké. Nechte hodinu vykynout pod utěrkou.

4

Na pomoučeném vále vyválejte těsto na tloušťku cca 1,5 cm.

5

Sklenicí vykrajujte kolečka a palcem je uprostřed zmáčkněte.

6

Vdolky smažte ve vyšší vrstvě oleje. Osmažené vdolky odkládejte na ubrousky. Před podáváním posypejte cukrem.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Zdroj: www.nosalty.hu

Hodnocení a komentáře

Zdravé recepty

Zdravé recepty

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře