Skvělé domácí vdolky

Krásně jemné domácí vdolečky posypané moučkovým cukrem.

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1,5 kg hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 25 g droždí
  • 90 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 žloutek
  • 200 g másla

Postup

1

V teplém mléce rozmíchejte lžíci cukru a droždí. Nechte vzejít kvásek.

2

Na vál si připravte mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, změklé máslo, žloutek a kvásek.

3

Vypracujte těsto, dokud nebude hladké. Nechte hodinu vykynout pod utěrkou.

4

Na pomoučeném vále vyválejte těsto na tloušťku cca 1,5 cm.

5

Sklenicí vykrajujte kolečka a palcem je uprostřed zmáčkněte.

6

Vdolky smažte ve vyšší vrstvě oleje. Osmažené vdolky odkládejte na ubrousky. Před podáváním posypejte cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlá rajčatová polévka

Kuřecí prsa se zeleninou a kuskusem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Brownies s dvěma druhy čokolády

Masové koule s rajčatovou omáčkou

Vynikající zapečená polenta s rajčaty a kozím sýrem

Kuřecí s pomerančem, chilli, limetou a kokos jogurtem

Extra vláčný čokoládový moučník s vanilkovou zmrzlinou

Gobova juha – slovinská houbová polévka

Irský koláč s drobenkou

Video: Nepečené ovocné energy tyčinky ve 3 krocích

Slaná snídaňová hvězda s vejci, sýrem a slaninou

Bezlepkové čoko-koko sušenky