Variace na salát caesar

Variací na slavný Caesar salát je spousta, tak jsem se rozhodla udělat si také tu svoji. Zvolila jsem suroviny, které jsem doma měla a musím říci, že tato podoba mě oslovila. Skalní příznivci mohou namítat, že Caesar salát je jen jeden, a proto jsem tuto podobu nazvala jako jeho variaci. Dresing jsem odlehčila jogurtem a pro mlsný jazýček přidala zase kozí sýr, který mám moc ráda.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • římský salát
  • 4 plátky celozrnného toastového chleba
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 kuřecí stehenní řízky
  • 6-8 plátku kozího sýra s bylinkami (lze použít např. i parmazán)

dresing:

  • 3 ančovičky
  • 1 stroužek česneku
  • 6 lžic bílého jogurtu
  • 1 lžíce vinného octa s estragonem
  • 1 lžíce nastrouhaného kozího sýra

Postup

1

Nejprve si v toustovači nebo na suché pánvi opečte plátky toastového chleba. Nechte trochu zchladnout a nakrájejte na kostičky. Kuřecí maso si očistíme, nakrájíme na menší kostičky, zakápneme olivovým olejem a osolíme a opepříme.

2

Poté jej na pánvi osmahneme.
Salát si omyjeme a natrháme na střední kousky. Ve střední míse si smícháme přísady na dresing, kdy nejprve ančovičky si utřeme vidličkou, nasekáme najemno česnek a pak přidáme do mísy, kde s mícháme bílým jogurtem, kozím sýrem a vinným octem. Vše pořádně promícháme. Kozí sýr si nakrájíme na menší kousky. Ty pak budou sloužit na posypání na závěr.

3

Do velké mísy si dáme natrhaný římský salát na něj přidáme kuřecí kousky, přidáme dresing, toastové krutony a nakonec pár kousků kozího sýra.

Poznámka

Inspirce: http://www.albert.cz/recepty/caesar-salat

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Muffiny z červené řepy

Podplameník – slovenský slaný koláč se slaninou a cibulkou

Tuňák a losos na batátovém pyré s wasabi majonézou

Snadná a rychlá restovaná rýže s tofu a pikantní omáčkou

Cizrnová polévka

Dýnovy džus

Video: Třešňový mramorový raw cheesecake z krémového kešu mléka

Hovězí nudličky s čínským celerem s ústřicovou omáčkou

Nepečený jogurtový dort se sušenkovým korpusem, bánany a kiwi

Bánánovo ovesné lívance

Banánovo ovesné sušenky

Svěží nektarinkový salát s prosciuttem