Hruškový perník

Perník pro vás určitě není žádná novinka. Jedná se o českou klasiku, kterou pekly už naše babičky. Znám více variant receptů, ale mým nejoblíbenějším je perník s příchutí hrušek z několika druhů obilnin.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,5 hrnku jemných ovesných vloček
  • 0,5 hrnku pohanky lámanky
  • 1 hrnek celozrnné žitné mouky
  • 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 0,5 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • malá hrušková přesnídávka (použila jsem domácí)
  • 2 zralé hrušky
  • 180 ml přírodního třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1 ČL perníkového koření

Postup

1

Připravíme si hrnek o objemu 250 ml. Odměříme sypké suroviny a přes sítko je přesypeme do mísy.

2

Tekuté suroviny necháme zteplat na pokojovou teplotu a přidáme je do mísy.

3

Zpracujeme tekuté těsto.

4

Hrušku zbavíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Přidáme do těsta.

5

Těsto přelijeme na plech s pečicím papírem.

6

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Francouzské eclairs s vanilkovým krémem namáčené v čokoládové polevě

Pikantní kuřecí plátky, houbové soté, křupavá dýně

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Kuskus s hráškem a žampiony

Valašské frgále

Extra vláčný čokoládový moučník s banány

Video: Veganské a zdravé mac’n’cheese z dýně s pečenými rajčátky

Domácí margarín bez palmového oleje a ztužených tuků

Čokoládové muffiny

Chřestový flan s parmezánem

Vláčná cuketová bábovka

Vývar s pohankovou jíškou