
Světlé těsto
Kakaové těsto
Banánový krém
Jahodový krém
Želatina
Vymažte a moukou vysypte dortovou formu o průměru 26 cm.
Na světlý korpus utřete žloutky s cukrem do pěny, postupně přidejte ostatní ingredience a poslední přidejte vyšlehané bílky.
Na tmavý korpus též vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte kakao, vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec opět vyšlehané bílky.
Oba korpusy pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
Oba krémy připravíte obdobně. Do rendlíku nalijte mléko, přisypte cukr a pudinky. Uvařte v hustý pudink a nechte jej vychladnout.
Na pudink položte potravinovou folii, nebo jej lehce pocukrujte, aby se při chladnutí nevytvořil škraloup.
Moučkový cukr vyšlehejte se změklým máslem a poté přidejte tvaroh. Promíchejte, přidejte zchladlý pudink a vyšlehejte v hladký krém.
První den upečte korpusy a přes noc je nechte zakryté fólií v igelitové tašce.
Jeden z krémů namažete dovnitř dortu a druhý použijete na povrchu dortu.
Tmavý korpus rozřízněte na dvě části. Jednu část vložte na tác, namažte ji krémem
Poté rozřízněte i světlý korpus a potřete rybízovou marmeládou, krémem a položte jej na první vrstvu kakaového korpusu. Potřete opět krémem, přiklopte druhou částí světlého korpusu a potřete celý povrch dortu. Vložte do lednice dobře zatuhnout.
Mezitím očištěte, popř. nakrájejte na plátky ovoce, které máte rádi a chcete položit na vršek dortu.
Připravte si želatinu. Všechny ingredience vložte dor endlíku a za stálého míchání přiveďte k varu a poté vypněte. Nechte chvilku zchladnout a poté natřete na ovoce, nejlépe to jde mašlovačkou. Poté dort uložte zpátky do lednice.
Na čokoládové zdobení ustřihněte plát pečícího papíru o délce obvodu dortu. Rozehřejte čokoládovou polevu a nastříkejte ji dle fantazie na plát.
Poleva musí trochu zatuhnout, ale zase ne úplně, aby se dala ohnout okolo dortu. Opatrně omotejte pečící papír okolo dortu a vložte do lednice přibližně na hodinu. Poté už jen sloupněte pečící papír a servírujte.