
Plech vyložíme pečícím papírem, ten ještě potřeme máslem. Část jablek nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a poklademe je na dno. Posypeme skořicí.
Zbylá jablka nakrájíme na kostky. Nasypeme na druhou vrstvu, přidáme čtvrtinu z připravených rozinek a opět posypeme skořicí.
Ovesné vločky rozmixujeme a přidáme k nim jedlou sodu. Jogurt rozmixujeme s rozinkami a přilijeme do vloček. Vše promícháme a rozetřeme na jablka (pokud by bylo těsto příliš husté, klidně přidáme trošku vody, aby se dalo dobře na jablka roztírat).
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 40 minut. Poté plech přikryjeme druhým plechem nebo velkým prkýnkem a rychle obrátíme. Sloupneme papír a můžeme si hned pochutnávat. Pokud tu vůni nemůžeme vydržet, jíme za tepla lžičkou. Jinak po vychladnutí těsto krásně ztuhne a dá se normálně krájet.