Proč je tento recept skvělý
- Hotovo během chvilky – zažene chuť a potěší nečekanou návštěvu
- Koláč si můžete ve sklenici pohodlně přepravovat kam chcete
- Koláč ve sklenici se hodí jako milý dárek
- Zvládne jej i naprostý začátečník
Ingredience
- 2 a 1/2 hrnku ovoce
- 1/2 hrnku mouky / špaldové mouky
- 1/2 hrnku cukru / medu
- 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 200 g másla
- ušlehanou smetanu (není nutné)
Postup
Troubu předehřejte na 160°C.
Oblíbené ovoce nakrájejte na menší kousky nasypte do čtyř zavařovacích sklenic.
Smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl. Dobře promíchejte a poté nasypte do sklenic s ovocem.
Nahoře nechte trochu místa.
Na směs i ovoce dejte kousek másla. Stačí cca 50g. Zavařovačky neuzavírejte. Vložte je do pečící mísy. Pokud chcete mít klid, aby se náhodou nezakutálely, můžete je obsypat fazolemi, kterým to neuškodí.
Pečeme na 160°C cca hodinu.
Po upečení necháme úplně vychladnout. Sklenice pak můžete zavíčkovat, nebo dát nahoru kopeček šlehačky a dát se do toho 🙂
V lednici tato dobrota vydrží až 7 dní.
Zdroj: Youtube.com
Videorecept