Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

V jednoduchosti je krása ( ale i chuť ) a toho se budu držet i nadále. Stačí pouze několik ingrediencí, abyste vytvořili výživnou a chutnou teplou večeři, která má šmrnc a u tohoto receptu bych dodala, že nezatíží ani váš rodinný rozpočet.

Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

Ingredience na 3 porce

  • čočka 1/2 balení
  • rajčata čerstvá nebo z plechovky asi 400 g
  • řapíkatý celer 3 nožičky
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • olivový olej

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Čočku vaříme doměkka v neosolené vodě. Dosolíme po uvaření.

2

Na omáčku si nakrájíme rajčata, řapíkatý celer a petrželku, vše spolu krátce osmahneme na oleji v hluboké pánvi a zalejeme trošku vodou, měla by se vytvořit středně hustá omáčka. Dochutíme solí, pepřem.

3

V hlubokém talíři servírujeme půl čočky a půl omáčky.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Hlavní jídla, Veganské, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře