Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

V jednoduchosti je krása ( ale i chuť ) a toho se budu držet i nadále. Stačí pouze několik ingrediencí, abyste vytvořili výživnou a chutnou teplou večeři, která má šmrnc a u tohoto receptu bych dodala, že nezatíží ani váš rodinný rozpočet.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • čočka 1/2 balení
  • rajčata čerstvá nebo z plechovky asi 400 g
  • řapíkatý celer 3 nožičky
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • olivový olej

Postup

1

Čočku vaříme doměkka v neosolené vodě. Dosolíme po uvaření.

2

Na omáčku si nakrájíme rajčata, řapíkatý celer a petrželku, vše spolu krátce osmahneme na oleji v hluboké pánvi a zalejeme trošku vodou, měla by se vytvořit středně hustá omáčka. Dochutíme solí, pepřem.

3

V hlubokém talíři servírujeme půl čočky a půl omáčky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Houbový guláš

Pečená kořenová zelenina s česnekem a rozmarýnem

Jablíčkový koláč s margotkou

Tiramisu s karamelovými sušenkami a vanilkou

Dort ve tvaru srdce – tak snadné, že to zvládne každý

Restované tofu s nudlemi, zeleninou a shiitake houbami

Placičky z kořenové zeleniny a řepovo-jablečné pyré

Tikka masala (vegan)

Aşure (turecký veganský dezert)

Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

Penne s lososem a smetanou

Pečený čaj ze směsi domácího a exotického ovoce