Jemný čokoládový dort s nadýchaným krémem a hoblinkami

Upečte si tento jednoduchý čokoládový dort, který vypadá jako od cukráře. Nevíte, jak na hoblinky? Začtěte se.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 3/4 hrnku změklého másla
  • 2 1/4 hrnku cukru
  • 3/4 hrnku holandského kakaa
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 1/4 hrnku kávy
  • 1/4 hrnku mléka

Krém

  • 1 1/2 hrnku změklého másla
  • 1/2 hrnku ztuženého tuku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 hrnek holandského kakaa
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 5 hrnků moučkového cukru
  • 1 hrnek 40% smetany

Čokoládové hobllinky

  • 1 hrnek čokolády
  • 2 lžíce ztuženého tuku

Postup

1

Připravte si dvě formy o průměru 22 cm, vyložte dno pečícím papírem a strany vymažte olejem.

2

V míse rozšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte kakao,vanilku, vejce a dobře promíchejte.

3

Přesyjte dohromady mouku, sodu, kypřící prášek a sůl.

4

Slijte dohromady kávu a mléko.

5

Kávu i sypké ingredience přidejte do máslové pěny a zamíchejte jen tak, aby bylo těsto homogenní.

6

Rozdělte těsto do forem a pečte na 170 °C přibližně 30 až 35 minut.

7

Nechte korpusy chladnout půl hodiny ve formách a pak bez nich do úplného vychladnutí.

8

Na čokoládový krém smíchejte máslo, tuk a sůl. Přidejte kakao a vanilku. Postupně přidávejte cukr a šlehejte směs do pěny. Nakonec přidejte smetany dle požadované hustoty krému.

9

Na čokoládové hoblinky rozehřejte čokoládu a tuk nad parou nebo v mikrovlnce. Rozmíchejte dohladka.

10

Čokoládu rozetřete v tenké vrstvě na plech. Dejte plech do mrazáku na 5 minut a poté pomocí cukrářské škrabky, popřípadě nože, opatrně oškrábejte čokoládu z povrchu, až se vytvoří hoblinky.

11

Jeden korpus namažte polovinou množství krému, druhý korpus dejte na něj. Zbytek krému použijte na vršek dortu. (Popřípadě můžete oba korpusy ještě rozříznout a získat tak 4 vrstvy, jak na fotografiích).

12

Posypejte vrch dortu čokoládovými hoblinkami a podávejte. Skladujte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pomerančový dort

VIDEO RECEPT: Smažená cuketa s tzatziki omáčkou

Veganské toasty se salátem a omáčkou chipotle

Plněné zapečené jablíčko s bílkovým sněhem

Vláčné řezy s arašídovým krémem, pudinkem a šlehačkou

Video: Bramborové soufflé s parmezánem a čedarem

Rajčatová polévka s mrkví, zelenými fazolkami a cuketou

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Tymiánové výpečky s dušenou cuketou

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Rybízový cheesecake s lotuskami

Plňěný patisón dle vaší fantazie