Opékané česnekové brambory s parmazánem

Do křupava upečené brambory jsou chutnou přílohou nejen k masu, ale i k různým oblíbeným dipům. Vyzkoušejte variantu s česnekem a parmazánem, krásně se opečou dozlatova a hezky voní :).
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Porce: 4 – 6

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3-4 velkých brambor, nakrájených na klínky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky italského koření
  • ½ hrnku strouhaného parmazánu
  • oblíbený dresing či dip (volitelné)

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Plech vymažte olejem a dejte bokem.

2

Nakrájejte brambory na klínky a vložte do mísy. Pokapejte olivovým olejem a promíchejte.

3

V malé misce promíchejte sůl, sušený česnek a koření. Posypejte brambory parmazánem a poté kořenící směsí.

4

Vsypte brambory na plech a naaranžujte slupkou dolů.

5

Pečte přibližně 25 až 35 minut nebo dokud nebudou brambory měkké a zlatavé.

6

Dle chuti servírujte s brambory s oblíbeným dresingem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové muffiny / cupcaky

Kozí sýr s brusinkami a ořechy

Netradiční vláčný čokoládový dort z červené řepy

Burger bulky

Pistáciový chlebíček z cukety

Lehce pikantní BBQ marináda s česnekem a medem

Citrónové muffiny

Rýchla polievka zo strúhanej zeleniny

Fitness pizza s květákovým korpusem

Švestkový crumble

Domácí povidla bez přidaného cukru

ricottovy kolac

Malinovo – pomerančovo – pistáciový koláč s ricottou