Toskánský piniový koláč

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 125 g másla + na vymazání formy
  • 250 g krupicového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 200 ml mléka nebo 12% smetany
  • 1 sáček prášku do pečiva (lze vynechat)
  • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 100 g piniových oříšky
  • moučkový cukr na poprášení

Postup

1

Zpěňte máslo s cukrem, vetřete žloutky, pak mouku s práškem a mléko. Bílky ušlehejte na sníh a i s vanilinovým cukrem ho zlehka zatřete do těsta. Kulatou formu o průměru 20 cm nebo hranatou (25 × 30 cm) vymažte máslem, dno vyložte papírem na pečení.

2

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160 stupňů. Těsto vlijte do formy, posypte oříšky a trochou cukru. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí Müsli

Krevetové kari

Jemný citrónový dort s pudinkem

Kuřecí stehýnka na šalvěji

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Zeleninové sushi

Koláč s brusinkami a mákem

Utopenci ke konzumaci do 4. hodin

Křehký podzimní koláč se štědrou porcí jablek a skořice

Dýnovy džus

Jednoduchý kuskus s vařenou zeleninou