fbpx

Toskánský piniový koláč

Toskánský piniový koláč

Ingredience na 8 porcí

  • 125 g másla + na vymazání formy
  • 250 g krupicového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 200 ml mléka nebo 12% smetany
  • 1 sáček prášku do pečiva (lze vynechat)
  • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 100 g piniových oříšky
  • moučkový cukr na poprášení

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Zpěňte máslo s cukrem, vetřete žloutky, pak mouku s práškem a mléko. Bílky ušlehejte na sníh a i s vanilinovým cukrem ho zlehka zatřete do těsta. Kulatou formu o průměru 20 cm nebo hranatou (25 × 30 cm) vymažte máslem, dno vyložte papírem na pečení.

2

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160 stupňů. Těsto vlijte do formy, posypte oříšky a trochou cukru. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Mohlo by vás zajímat:
Dezerty

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře